Meer informatie over iPhone 12 (Mini) en iPhone 12 Pro (Max) gedeeld: geen 120Hz-scherm

Smartphones

De doorgaans goed geïnformeerde telecominsider Max Weinbach heeft via zijn Twitter-account @PineLeaks enkele nieuwe details over de aankomende iPhone 12-serie gedeeld. Volgens Weinbach is de informatie die afgelopen vrijdag op het Chinese Weibo verscheen legitiem, maar hij heeft nog enkele additionele details gepubliceerd.

Apple zou naar verluidt nog steeds van plan zijn om zijn ‘dynamische zone-algoritme’ te introduceren, wat moet resulteren in een snellere Face ID-functie. Alleen de iPhone 12 Mini zou een kleinere inkeping krijgen vanwege het kleinere 5,4-inch scherm. Dit zou worden gerealiseerd door de componenten van het TrueDepth-camerasysteem dichter op elkaar te plaatsen. Deze configuratie zorgt er echter wel voor dat de inkeping hoger wordt.

Weinbach verwacht dat de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max aanzienlijk verbeterde digitale zoom zullen bieden via verbeteringen op het gebied van software. Daarnaast profiteert de iPhone 12 Pro-serie van een verbeterde optische zoomlens.

Er zou ook een ‘soort macrocamera’ zijn en de ultrawide lensdiafragma kan dichter bij onderwerpen komen, hoewel dit niet de belangrijkste nieuwe functies zullen zijn. De ultrabrede lens heeft een tot 35% groter diafragma om de prestaties bij weinig licht te verbeteren. Verder zullen de camera’s in staat zijn om video’s in 4k met 120 of 240 frames per seconde op te nemen.

Onder de motorkap van de iPhone 12 Pro-serie is de Apple A14-soc te vinden en deze nieuwe chip levert betere prestaties en is tegelijkertijd efficiënter. Dit zal resulteren in een accuduur die minstens één uur langer is. De iPhone 12 Mini zal naar verwachting qua accuduur minder presteren dan de iPhone 11 vanwege de kleinere behuizing.

Jon Prosser, een andere betrouwbare bron, bracht ten slotte naar buiten dat de iPhone 12 Pro geen 120Hz-ondersteuning krijgt. Het ontbreken van deze functie heeft niks te maken met de hardware, maar met de negatieve impact op de accuduur. De enige mogelijkheid die Apple had was het schrappen van het 5G-modem, hoewel dat vanwege marketingredenen eigenlijk nooit een reële optie zou zijn geweest.

Apple gaat de gehele iPhone 12-serie op dinsdag 13 oktober om 19:00 Nederlandse tijd onthullen. Het bedrijf uit Cupertino heeft vorige week het ‘Hi, speed’-evenement aangekondigd en naast de nieuwe iPhones worden ook de veelbesproken AirTags en AirPods Studio verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*