Meer foto’s van opvolger HTC One M8 (One M9/Hima)

Smartphones

HTC One M8De HTC One M9 of HTC Hima wordt naar verluidt op zondag 1 maart aangekondigd, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona. Eerder deze week lekte het toestel al op twee foto’s, maar op dat moment was er nog wat onduidelijkheid of het wel daadwerkelijk ging om legitieme foto’s. Daar lijkt vandaag verandering in te komen, want het doorgaans betrouwbare Phandroid publiceerde opnieuw een aantal foto’s van de HTC One M9 waarop exact hetzelfde toestel is te zien als eerder deze week.

De foto’s van de HTC One M9 tonen niet veel nieuwe informatie en qua ontwerp is het toestel vrijwel identiek aan de HTC One M8, maar het zijn wel de duidelijkste foto’s tot nu toe. Wat we wel zien op de foto’s is dat HTC de aan/uitknop op de bovenkant heeft verplaatst naar de zijkant van het toestel, een kleine maar zeer welkome verandering want door de lengte van de One M8 was het lastig om het toestel snel in of uit te schakelen.

[sc:adsense-tekst ]

Door de toevoeging van de aan/uit knop aan de rechterkant zijn ook de volume knoppen iets meer naar onderen geplaatst. Gebruikers met kleinere handen kunnen daardoor eenvoudiger het volume op de telefoon wijzigen. Vergelijkbare aanpassingen zagen we al op de iPhone 6 van Apple en de 6-inch Nexus 6 phablet van Motorola.

Op de achterkant van de HTC One M9/Hima zien we een grote opening voor wat vermoedelijk een 20,7-megapixel sensor is van Sony. De Duo Camera configuratie is daarnaast verdwenen, terwijl de UltraPixel technologie vermoedelijk wordt gebruikt voor de camera op de voorkant.

Phandroid zegt dat de bron verder wist te bevestigen dat de HTC One M9/Hima inderdaad is uitgerust met een Snapdragon 810-soc van Qualcomm in combinatie met 3GB werkgeheugen. Deze 64-bit chipset is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur van ARM en beschikt over vier Cortex-A53 en vier Cortex-A57 cores, en een Adreno 430-gpu. Andere specificaties konden helaas nog niet worden bevestigd.

De verwachting is dat de HTC One M9/Hima is voorzien van een 5-inch groot super-clear LCD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Verder schijnt er een niet-verwisselbare 2840mAh accu aanwezig te zijn en draait het vlaggenschip op Android 5.0 in combinatie met de vernieuwde HTC Sense 7.0 interface.

Op 1 maart wordt de HTC One M9 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd, maar voor die tijd krijgen we ongetwijfeld nog meer te zien van de smartphone.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*