Gelekte foto’s tonen opvolger van HTC One M8 (Hima/M9)

Smartphones

htc-hima-m9-invite-2-710x880Het Mobile World Congress in Barcelona komt steeds dichterbij en de geruchten over alle high-end modellen beginnen zich ook op steeds rapper tempo op te volgen. Gisteren hoorden we al uit betrouwbare bron dat HTC de opvolger van de One M8 gaat voorzien van een 20-megapixel camera op de achterkant, terwijl de UltraPixel technologie niet volledig verdwijnt, maar te vinden zal zijn op de voorkant van de Hima of One (M9). Onduidelijk is tot op heden nog wel of de Duo Camera configuratie nog aanwezig is, waarmee gebruikers de voor- of achterkant van een foto kunnen vervagen door middel van een toegepast algoritme en een camera die de diepte kan meten.

Het laatste lek is afkomstig uit Frankrijk, want de website NowHereElse publiceerde twee foto’s waarop de One (M9)/Hima zou zijn te zien. In het verleden toonde de website ons ook al meerdere malen onderdelen van onaangekondigde producten van Samsung, Apple, Sony en HTC. Mocht de smartphone op de afbeeldingen daadwerkelijk het nieuwe vlaggenschip zijn van HTC, dan lijkt het erop dat het Taiwanese bedrijf de bezels aan de zijkanten van het scherm een stukje smaller heeft gemaakt. Op de achterkant zien we dat het gedeelte van de camera aanzienlijk groter is en ook groter dan het gebied van andere 20-megapixel smartphones, zoals bijvoorbeeld de Xperia Z3.

[sc:adsense-tekst ]

Gisteren bracht Bloomberg al het nieuws naar buiten dat het ontwerp van de HTC One M9 of HTC Hima vrijwel identiek is aan dat van de HTC One M8, en de gepubliceerde foto’s lijken dit nieuws te ondersteunen, hoewel het nog wel zou gaan om een prototype. Recentelijk hoorden we ook dat HTC de BoomSound speakers op de voorzijde zou willen verkleinen, maar daar lijkt op het eerste gezicht nog geen sprake van te zijn. Het scherm is nog steeds 5-inch groot en ook zal de HTC One M9/Hima in de kleuren grijs, zilver en goud zijn te verkrijgen, net als zijn voorganger.

De HTC One M9/Hima krijgt als de geruchten kloppen een IPS/LCD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap verwachten we een 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm, bestaande uit vier Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53-cores. Deze krachtige configuratie wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen en een Adreno 430-gpu. Daarnaast wil HTC met Dolby 5.1 een nog betere audio-ervaring gaan bieden aan zijn gebruikers. De high-end smartphone draait vanaf dag 1 op Android 5.0 Lollipop in combinatie met de nieuwe HTC Sense 7.0 interface dat verbeterde locatie-gebaseerde diensten moet gaan introduceren.

HTC gaat de One (M9) of Hima en een nog onbekende smartwatch op zondag 1 maart aan de wereld onthullen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*