Lumia 950 en Lumia 950 XL worden goedkoper dan iPhone 6S

Smartphones

lumia-950-xlOp 6 oktober zal Microsoft de Lumia 950 en Lumia 950 XL onthullen, maar wie verwacht dat de nieuwe high-end toestellen scherp worden geprijsd kunnen wel eens van een koude kermis thuiskomen. Volgens een voor ons onbekend Frans technologie blog wordt de Lumia 950 XL namelijk net zo duur als de iPhone 6S, terwijl de kleinere Lumia 950 vermoedelijk een stukje goedkoper zal zijn.

Lumia 950 en Lumia 950 XL

De anonieme bron van de site noemt geen exacte prijs van de Lumia 950 XL, maar zegt dat de Windows 10 Mobile phablet slechts een fractie goedkoper is dan de iPhone 6S, die aankomende vrijdag in Frankrijk wordt gelanceerd. Het toestel van Apple gaat In Frankrijk bij lancering 749 euro kosten en mocht het gerucht kloppen, dan mogen we de Lumia 950 XL voor een prijs tussen de €699 en €749 verwachten.

[sc:inpost-tekst ]

Om het leed wat te verzachten zou Microsoft de Lumia 950 XL bundelen met een aantal accessoires ter waarde van 200 euro. Helaas zegt de bron niet om welke accessoires het gaat, maar mogelijk bevat de bundel een Continuum Dock, waardoor je de Lumia 950 XL ook als een volwaardige PC kan gebruiken, een Bluetooth speaker en een NFC “Treasure” tag, die de gebruiker informeert wanneer het object met de NFC-sticker is verplaatst.

Qua specificaties is het al enige tijd duidelijk dat de Lumia 950 XL beschikt over een 5,7-inch AMOLED-scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels (515 pixels per inch). De gebruikte chipset is de Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit processor bestaande uit vier Cortex-A57 cores en vier zuinige Cortex-A53 cores. De chipset wordt bijgestaan door een Adreno 430-gpu en 3GB werkgeheugen.

Gebruikers kunnen foto’s maken met de 20-megapixel PureView camera in combinatie met de Carl Zeiss lens en een drievoudige led-flitser. De camera biedt verder ondersteuning voor video-opnames in 4K. Voor het maken van selfies is er gekozen voor een 5-megapixelfrontcam. Deze camera is ook in staat om je iris te scannen door middel van een infrarood sensor. Deze irisscanner werkt samen met de Windows Hello software en kan daardoor op een veilige manier je Lumia 950 XL ontgrendelen.

Durf jij het op basis van alle informatie al aan om van iOS of Android de stap te maken naar Windows 10 Mobile? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*