Lumia 950 en Lumia 950 XL worden op 6 oktober aangekondigd

Smartphones

Microsoft heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op dinsdag 6 oktober in New York. Op de uitnodiging is te lezen dat Microsoft spannend nieuws heeft te delen over nieuwe Windows 10 apparaten. Vermoedelijk zal het hier gaan om de aankondiging van de Lumia 950, Lumia 950 XL, Surface Pro 4 en de Microsoft Band 2.

lumia-950-lumia-950-xl

Lumia 950, 950 XL, Surface Pro 4 en Band 2

Er gaan namelijk al enige tijd geruchten dat Microsoft de high-end Lumia 950 en Lumia 950 XL tijdens een persevenement in oktober zou willen onthullen, en de kans is dan ook groot dat dit moment eindelijk is aangebroken. Naast twee nieuwe Windows 10 smartphones verwachten we ook de Surface Pro 4 tablet en de Band 2 wearable.

[sc:inpost-tekst ]

De Lumia 950 en Lumia 950 XL verschenen in de afgelopen weken al verschillende keren op foto’s en persafbeeldingen, waardoor we al een goed idee hebben gekregen wat we kunnen verwachten. De Lumia 950 beschikt naar verluidt over een 5,2” scherm, terwijl de Lumia 950 XL is voorzien van een groter 5,7” scherm, beide panelen hebben een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Het kleinere model wordt aangedreven door een Snapdragon 808-soc met twee Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 cores in combinatie met een Adreno 418-gpu. Onder de motorkap van de Lumia 950 XL is een snellere Snapdragon 810-soc te vinden met twee extra Cortex-A57 cores en een snellere Adreno 430-gpu. Beide toestellen worden bijgestaan door 3GB LPDDR3 werkgeheugen.

De overige specificaties bestaan uit een 20-megapixel PureView camera aan de achterzijde, een 5-megapixelcamera met infrarood sensor aan de voorzijde – voor het scannen van je iris door middel van Windows Hello, 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen en een USB-C-poort voor het opladen van de accu.

Verder wordt er ook nog gesproken over een grotere Surface tablet met een 14-inch touchscreen, maar het is nog onduidelijk of dit product op tijd klaar is voor het oktober evenement. De Surface Pro 4 zou ten opzichte van zijn voorganger qua looks weinig veranderingen brengen, wel zullen er enkele verbeteringen worden doorgevoerd. Insiders claimen dat de Surface Pro 4 sneller, dunner en lichter is dan zijn voorganger en mogelijk is er voor het eerst ook een vingerafdrukscanner aanwezig.

De Lumia 950, Lumia 950 XL, Surface Pro 4 en Microsoft Band 2 worden op dinsdag 6 oktober verwacht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*