LG G5 ontvangt Android 7.0 Nougat-update

Smartphones

LG heeft vandaag aangekondigd dat het is begonnen met de uitrol van de Android 7.0 Nougat-update voor de LG G5. De update wordt eerst in Zuid-Korea uitgebracht en zal in de komende weken ook naar Europa komen. De LG G5 is na de LG V20 de tweede smartphone van het bedrijf met Android 7.0 Nougat.

Nougat voor LG G5

Volgens LG wordt de update momenteel over-the-air bij gebruikers in Zuid-Korea aangeboden. Een exacte releasedatum voor Europa heeft het bedrijf nog niet aangekondigd, maar deze gebruikers zullen automatisch een notificatie ontvangen wanneer de Nougat-update beschikbaar is. “LG G5-bezitters in Zuid-Korea zullen als eerste de upgrade ontvangen, gevolg door klanten in de Verenigde Staten, Azië en andere markten in de daaropvolgende weken”, aldus LG.

LG is het eerste bedrijf na Google met een Android 7.0 Nougat-update voor een smartphone die tot op heden draaide op Android 6.0 Marshmallow. De update brengt een aantal nieuwe features en de interface is tegelijkertijd onder handen genomen om het navigeren te vereenvoudigen op de LG G5.

Android 7.0 Nougat brengt standaard in ieder geval een aantal welkome verbeteringen, waaronder een lang verwachte splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast of boven elkaar kan weergeven. Een andere belangrijke verbetering is het vernieuwde notificatiescherm dat gebruikers in staat stelt om direct reageren op bijvoorbeeld een chatberichtje, zonder de bijbehorende app op te starten. Verder introduceert Nougat de Vulkan-api voor mooiere graphics in games, een optie om bepaalde apps te gebruiken zonder ze te installeren en snellere app-updates.

Opvolger komt in 2017

De LG G5 werd eerder dit jaar in Nederland uitgebracht. Het toestel is voorzien van een 5,3-inch lcd-scherm en heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 820-soc in combinatie met 4GB lpddr4-geheugen. Het unieke aan de G5 is de modulaire behuizing, echter blijken consumenten daar minder interesse in te hebben. De verwachting is dat het systeem in 2017 met de LG G6 alweer zal worden geschrapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*