‘LG G6 krijgt geen modulair ontwerp’

Smartphones

De LG G6 wordt in tegenstelling tot zijn voorganger vermoedelijk niet voorzien van een modulair ontwerp. Het Zuid-Koreaanse bedrijf neemt naar verluidt afscheid van het concept vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van zowel de LG G5 als de Friends-modules.

LG G6

Het nieuws dat de LG G6 afscheid neemt van het modulaire concept werd door het doorgaans goed geïnformeerde ETNews naar buiten gebracht. Volgens verschillende bronnen in de industrie heeft LG gekozen voor een integrale structuur. De telefoon zou daardoor meer op de LG V20 zonder tweede scherm lijken dan de G5. Volgens de site worden verschillende componenten voor de G6, inclusief het moederbord en de audio-chips, ontworpen zonder rekening te houden met een modulair ontwerp.

De LG G6 is overduidelijk niet het succes geworden waar het bedrijf op had gehoopt, ondanks het feit dat de behuizing voor het eerst (deels) vervaardigd was van aluminium in plaats van plastic. Mogelijk heeft het gebrek aan interesse iets te maken met het ingewikkelde modulaire systeem van de telefoon, want het plaatsen van een Friend-module vereist iedere keer een herstart. Motorola heeft laten zien dat er ook andere oplossingen zijn om de bruikbaarheid te verbeteren, hoewel we ons nog altijd afvragen of consumenten daadwerkelijk interesse hebben in modulaire accessoires voor smartphones.

In september zei een topman van de mobiele divisie nog dat LG zal blijven vasthouden aan het modulaire ontwerp voor de G-serie. Het is natuurlijk goed mogelijk dat het bedrijf sindsdien van mening is veranderd of mogelijk zijn er plannen om volgend jaar twee high-end smartphones op de markt te brengen, een met een modulair ontwerp en de ander met een regulier ontwerp.

Er is nog weinig informatie verschenen over de LG G6, echter claimt ETNews dat het toestel is voorzien van een nieuwe functies die nog nooit zijn gezien op een andere smartphone van het bedrijf. De verwachting is dat de LG G6 in het eerste kwartaal van 2017 wordt geïntroduceerd. Vorig jaar werd de LG G5 op het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Dat evenement gaat volgend jaar op maandag, 27 februari van start.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*