‘Kleine kans op iPhone 12 en iPhone 12 Pro in oktober’

Smartphones

Er is nog steeds veel onzekerheid over wanneer de introductie van de iPhone 12-serie zal plaatsvinden. Er worden dit jaar vier nieuwe modellen verwacht en ondanks het feit dat de productie in China weer is hervat, zal het nog een tijdje duren voordat de zaken zich normaliseren. Volgens een nieuw rapport is het vanwege de uitbraak van het coronavrius niet ondenkbaar dat de iPhone 12 en iPhone 12 Pro (Max) later dan gebruikelijk worden gepresenteerd. In het slechtste geval wordt de lancering doorgeschoven naar 2021.

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Wedbush-analisten Daniel Ives en Strecker Backe zien een kleine kans van 10 tot 15 procent dat de iPhone 12-serie in oktober wordt gelanceerd. Het is daarnaast nog onduidelijk of er een fysiek evenement wordt gehouden in Cupertino of dat de onthulling online zal plaatsvinden. De reden voor een vertraging van de lancering van de iPhone 12 in 2020 is dat de toeleveringsketen van Apple zich naar verluidt nog niet volledig heeft hersteld. Het zal nog een paar maanden duren voordat plannen om de productie op te voeren tot 100 procent van start gaan. Het nieuws dat we tot nu toe hebben gehoord, is dat de prototypefase van de iPhone 12 op het punt staat te worden afgerond, dus hopelijk kunnen in de toekomst een positieve update delen.

Lees ook → Apple komt met kleinere iPhone 12 en grotere iPhone 12 Pro

Helaas had deze prototypefase van het viertal al veel eerder moeten beginnen, maar de leidinggevenden van Apple konden China niet bezoeken vanwege reisbeperkingen. Zoals hierboven vermeld, zal de lancering van de iPhone 12 in 2020 uit vier modellen bestaan. Twee van hen zullen goedkopere prijskaartjes hebben, omdat ze minder camera’s en minder RAM zullen hebben dan de twee duurdere modellen, die voorlopig de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max worden genoemd.

In iOS 14 is mogelijk de eerste afbeelding van de iPhone 12 Pro gespot.

De iPhone 12-serie zal volgens eerdere geruchten voor het eerst met alleen oled-schermen worden aangeboden: 5,4-inch iPhone 12, 6,1-inch iPhone 12, 6,1-inch iPhone 12 Pro en de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max. De verwachting is dat de iPhone 12 Pro-modellen zijn voorzien van een roestvrijstalen behuizing met drie camera’s aan de achterzijde plus een time-of-flight-sensor voor dieptemetingen. Het gaat vermoedelijk om een lidar, waarmee diepte en afstanden tot maximaal 5 meter kunnen worden gemeten. Deze sensor voegde Apple vorige maand al toe aan zijn iPad Pro en moet onder andere de augmented reality-ervaring verbeteren.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren