.

iPhone 8-ontwerp wordt ode aan originele iPhone

Smartphones

De iPhone 8 zal een ontwerp krijgen dat vergelijkbaar is met de originele iPhone, zo claimen analisten die spraken met de Koreaanse website ETNews. Volgens de site is het ‘water drop design’ een eerbetoon aan de originele iPhone, met een gekromde achterkant die ronder is dan de aluinium behuizing van de afgelopen drie modellen.

iPhone 8 krijgt glazen achterkant

Apple maakt naar verluidt gebruik van 3D glas voor de achterzijde, waarmee het de iPhone 8 meer wil doen laten lijken op de allereerste iPhone. De iPhone 8 is uiteraard veel groter en dunner dan de eerste iPhone; momenteel wijzen de geruchten op een 5,8-inch scherm.

De glazen achterkant is waarschijnlijk gekromd rond de boven-, onder-, linker- en rechterkant, waarmee Apple afscheid neemt van de minder gebogen, platte achterkant dat sinds de iPhone 4 werd gebruikt. Apple koos voor een combinatie tussen aluminium en kunststof voor de eerste iPhone, terwijl de iPhone 3G geheel van plastic is gemaakt. Qua vorm zou de iPhone 8 lijken op de eerste iPhone, maar ditmaal met een glazen ontwerp.

ETNews verwacht dat het oled-scherm van de iPhone 8 relatief vlak zal zijn. “Het scherm krijgt geen sterk gebogen schermrand, zoals de Samsung Galaxy-serie.” Over het scherm zijn echter nog veel twijfels, maar de laatste geruchten suggereren dat alleen het glas gekromd is, vergelijkbaar met uiterlijk van de iPhone 7.

Er is tot op heden nog weinig informatie verschenen over de achterkant van de iPhone 8 en het is daardoor moeilijk is om te bepalen hoe serieus we de geruchten moeten nemen. Het gerucht sluit in ieder geval goed aan bij het nieuws dat Apple de 10e verjaardag van de iPhone zou willen vieren met een geheel nieuw ontwerp.

iPhone 8 kan draadloos worden opgeladen

Door het gebruik van glas zou Apple ook voor het eerst ondersteuning kunnen bieden voor draadloos opladen. Een andere grote verandering waarover wordt gesproken is de verwijdering van de fysieke thuis-knop, waardoor de vingerafdrukscanner mogelijk wordt geïntegreerd in het oled-scherm of wordt vervangen door een 3d-camera.

Apple zou de 3d-camera willen gebruiken voor gezichtsherkenning, omdat het de thuis-knop op de iPhone 8 naar verluidt gaat schrappen. Mocht dat het geval zijn dan is er in ieder geval aan de voorzijde niet langer plaats voor de vingerafdrukscanner, waardoor Apple op zoek moet naar een andere oplossing, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Apple nam recentelijk ook al de Israëlische startup RealFace over, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in gezichtsherkenning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren