.

iPhone 8 krijgt dubbele camera met 3d-lasersysteem

Smartphones

Apple werkt aan een 3D-laser voor de camera aan de achterzijde van de iPhone 8, zo claimt Fast Company op basis van een bron die bekend is met de plannen van het bedrijf. Het systeem moet betere dieptedetectie bieden voor augmented reality en accuratere autofocus.

iPhone 8

De iPhone 8-camera maakt naar verluidt gebruik van een VCSEL, een afkorting die staat voor vertical-cavity surface-emitting laser. De laser dankt zijn naam aan het feit dat de lichtstraal in verticale richting uit het bovenoppervlak van de laser tevoorschijn komt. Volgens Fast Company is er bewijs gevonden dat Apple in de afgelopen periode VCSEL-componenten heeft gekocht van bedrijven als Finisar en Lumentum.

“VCSEL-lasersystemen berekenen de afstand die het licht aflegt van de laser naar het doel en creëert daarbij een Time of Flight (TOF)-meting. Het systeem bestaat uit een bron (de VCSEL-laser), lens, sensor en een processor. De hele module kost ongeveer $2 per telefoon, aldus onze bron.”

Voordelen VCSEL-technologie

Een iPhone 8 met VCSEL zou dieptemetingen nauwkeuriger kunnen uitvoeren voor de nieuwe augmented reality-functies van iOS 11 en daarnaast zou de autofocus sneller werken tijdens het fotograferen. Volgens de bron van Fast Company is het de bedoeling dat het VCSEL-systeem zijn debuut maakt in de iPhone 8, maar dat zou nog afhangen van de vooruitgang die de Apple-ingenieurs in de komende periode boeken.

Het gerucht dat Apple gebruik wil maken van nieuwe hardware om de augmented reality-functies te verbeteren komt niet als een complete verrassing, want het introduceerde in juni ARKit, een pakket voor iOS-ontwikkelaars waarmee ze geavanceerde augmented reality kunnen toepassen. Daarnaast verschenen er eind 2016 al geruchten dat de iPhone 8 zou worden voorzien met een nieuwe dubbele camera aan de achterzijde voor 3D, terwijl de 3D-sensor aan de voorzijde gezichtsherkenning mogelijk moet maken.

Interne paniek door iPhone 8

Fast Company bracht woensdag naar buiten dat Apple nog tot het einde van de zomer heeft om veranderingen door te voeren in de iPhone 8, hoewel we persoonlijk verwachten dat het bedrijf exact weet wat het gaat uitbrengen. De iPhone 8 wordt namelijk in september verwacht en dat betekent dat de productie over niet al te lange tijd van start moet gaan.

De iPhone 8 zou zorgen voor de nodige interne paniek, zo zouden ingenieurs in Cupertino nog altijd koortsachtig werken om bestaande softwareproblemen op te lossen. Mochten de problemen niet worden opgelost, dan kan de iPhone 8 mogelijk worden gelanceerd zonder dat de belangrijkste nieuwe functies vanaf dag 1 zijn ingeschakeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren