.

iPhone 8 zorgt voor interne paniek bij Apple

Smartphones

De aankondiging van de iPhone 8 komt steeds dichterbij, maar in Cupertino zou er door ingenieurs nog altijd koortsachtig worden gewerkt om bestaande softwareproblemen op te lossen, zo claimt Fast Company op basis van een anonieme bron die bekend is met de situatie. Volgens de tipgever is er bij Apple de nodige paniek ontstaan, want als de problemen niet worden opgelost, kan de iPhone 8 mogelijk worden gelanceerd zonder dat de belangrijkste nieuwe functies zijn ingeschakeld.

iPhone 8 zorgt voor kopzorgen

Een functie die vertraging zou kunnen oplopen is de ondersteuning voor draadloos opladen. Apple is naar verluidt van plan om inductief draadloos opladen te implementeren in de iPhone 8, echter zou deze functie pas op een later moment worden ingeschakeld. Volgens Apple-guru John Gruber komt de vereiste (optionele) oplader pas later in het jaar, samen met de iOS 11.1-update.

iphone 8

Gruber gaf geen verdere uitleg, maar Fast Company zegt dat de problemen worden veroorzaakt door de software en niet door de nieuwe componenten. De functie zal daarom kunnen ontbreken wanneer de software niet op tijd klaar is.

Apple zou bovendien ook problemen ondervinden met de nieuwe 3D-sensor, die naar verluidt is ingebouwd in de FaceTime-camera aan de voorzijde. Recente geruchten hebben gesuggereerd dat deze sensor wordt gebruikt voor gezichtsherkenning, een technologie die de TouchID-vingerafdruksensor zou kunnen vervangen. De hardware van de sensor zou niet voor problemen zorgen, maar de bijbehorende software is nog niet gefinaliseerd. Apple kan daardoor wel beginnen met het produceren van de iPhone 8 en de functie later inschakelen met een software-update.

Touch ID voor iPhone 8 niet uitgesloten

De bron van Fast Company is van mening dat Apple nog steeds Touch ID zou kunnen inbouwen in het nieuwe oledscherm. In de afgelopen week hebben meerdere gerenommeerde bronnen, waaronder Bloomberg en KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo, gesuggereerd dat Apple afscheid wil nemen van Touch ID en de technologie zou willen vervangen met een superieur gezichtsherkenningsyssteem. Het is daarom onduidelijk hoe betrouwbaar de informatie is van Fast Company, want de geruchten over de iPhone 8 blijven elkaar tegenspreken. Het blijkt vooralsnog lastig om te voorspellen over welke functies de iPhone 8 uiteindelijk beschikt.

In de afgelopen periode weken hebben we gehoord over problemen met de productie van het oledscherm, de 3D-sensor en de integratie van Touch ID in het scherm. De iPhone 8, die naast de iPhone 7s en 7s Plus op de markt wordt gebracht, zou daarom pas laat in 2017 of begin 2018 goed verkrijgbaar kunnen zijn. We moeten daarbij opmerken dat dergelijke geruchten vrijwel ieder jaar terugkeren en dat de problemen doorgaans uiteindelijk mee blijken te vallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren