iPhone 8 en iPhone 8 Plus: eerste reviews gepubliceerd

Smartphones

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden aankomende vrijdag 22 september wereldwijd gelanceerd en door Amerikaanse media zijn de eerste reviews inmiddels gepubliceerd. Het tweetal ontvangt positieve kritieken, echter is de conclusie dat het verstandig is om te wachten op de iPhone X wanneer je momenteel in het bezit bent van de iPhone 7 of 7 Plus.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Apple heeft voor het vierde jaar op rij gekozen voor hetzelfde ontwerp, echter is de aluminium achterkant vervangen door glas. De iPhone 8 en 8 Plus zijn de eerste iPhones met een glazen achterkant sinds de komst van de iPhone 4s in 2011. Het glanzende ontwerp valt in de smaak bij de journalisten, hoewel er ook zorgen zijn over de breekbaarheid van het glas. Volgens Apple heeft het glas een versterkingslaag gekregen die 50 procent dieper is, maar we zullen moeten zien hoe de telefoons zich houden in de traditionele valtesten. Door gebruik te maken van een glazen achterkant is het voor het eerst mogelijk om de iPhones draadloos op te laden, een functie die al jaren beschikbaar is voor high-end Android-smartphones.

Wired verwacht dat veel iPhones-gebruikers van deze functie gaan houden. “Draadloos opladen zorgt ervoor dat de iPhone minder aanvoelt als een Tamagotchi die constant voeding nodig heeft, en meer als een digitale sidekick die altijd klaar is om te gaan. Pak het op wanneer je het nodig hebt, leg het neer als je dat niet doet; wanneer je je iPhone 8 of 8 Plus niet gebruikt, worden ze opgeladen. Android-gebruikers kennen dit gevoel al jaren, maar veel iPhone-gebruikers gaan er nu van houden.”

Overigens is The Wall Street Journal minder onder de indruk van het nieuwe ontwerp. “Het glas herinnert je misschien aan de iPhone 4, een van de meest iconische Apple-ontwerpen. Maar ik ben niet onder de indruk. De glanzende zwarte afwerking van de iPhone 7 Plus loopt door tot het frame, zoals een kiezel die glad wordt gemaakt door de oceaan. De iPhone 8 toont naden waar het glas de aluminiumband aanraakt, waardoor het een beetje voelt als een goedkoop toestel. We kunnen bovendien niet ontkennen dat het ontwerp er gedateerd uitziet in vergelijking met het gebogen glas van de Samsung Galaxy S8, die het scherm helemaal naar het frame laat lopen.”

TechCrunch richtte zich voornamelijk op de nieuwe camera’s van de iPhone 8 en 8 Plus. De site was vooral onder de indruk van de nieuwe Portrait Lightning-effecten, die werden beschreven als een van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 8 Plus. “De studio- en contouropties zullen over de hele wereld sociale netwerken overspoelen zodra mensen hun iPhone 8 Plus ontvangen. De Stage Lightning-functie vergt wat meer aanpassingen, maar wanneer alles werkt zoals het zou moeten, dan maakt het indruk. Het voelt dan alsof de foto’s door een professionele fotograaf zijn genomen met behulp van tientallen lichten en andere hulpmiddelen.”

Uit benchmark is gebleken dat de iPhone 8 en 8 Plus aanzienlijk sneller zijn dan hun voorgangers. Volgens The Verge merk je bij normaal gebruik echter vrij weinig van de sterk verbeterde prestaties. “Ik heb geen enorme prestatieverhoging gezien ten opzichte van de iPhone 7 tijdens het uitvoeren van gebruikelijke taken, zoals het surfen op het web, video’s bekijken en het schieten van foto’s. Ik speelde een paar games en alles leek snel en vloeiend te draaien. Apple verkoopt iPhones nog jaren nadat ze worden uitgebracht, dus veel van deze extra kracht lijkt pas in de toekomst te kunnen worden benut, niet iets wat je onmiddellijk voelt bij het upgraden van een recent model.”

Wachten op iPhone X?

De grote vraag is dan ook of je een iPhone 8 of iPhone 8 Plus moet aanschaffen wanneer je momenteel de iPhone 7 of 7 Plus gebruikt? Het overgrote deel is van mening dat het verstandiger is om te wachten op de iPhone X, hoewel de iPhone 8-serie een aantal welkome upgrades brengt, zoals de Apple A11 Bionic-soc, True Tone lcd-schermen, verbeterde camera’s, draadloos opladen en verbeterde speakers.

The Verge zegt het volgende over de keuze: ‘Na een week de iPhone 8 te hebben gebruikt, kan ik niet één reden bedenken om te upgraden van een iPhone 7. De iPhone 7 is nog steeds extreem snel, biedt bijna hetzelfde ontwerp in een lichtere behuizing, komt met een grotere accu en bijna alle nieuwe iOS 11-functies zijn ook beschikbaar. Mocht je echt gebruik willen maken van draadloos laden via Qi, dan kun je er ook voor kiezen om een case te gebruiken. Voor functies als Portrait Lightning zijn er in de App Store voldoende apps te vinden die vergelijkbare effecten bieden. Mocht je upgraden van een ouder model, dan zullen de verbeteringen qua camera en prestaties je echt imponeren.”

Business Insider: “Mijn advies is om jezelf de vraag te stellen hoeveel je bereid bent te betalen. Als je het niet erg vindt om enkele van de futuristische eigenschappen van de iPhone X op te geven, dan bieden de iPhone 8-modellen dezelfde prestaties en eigenschappen van iOS 11 voor honderden dollars minder.”

The Wall Street Journal: “Wat het meest frustrerende is aan de iPhone 8: Apple heeft zelden de prijzen verhoogd wanneer het een betere telefoon maakte met meer opslag. Deze keer heeft het een kleine update geïntroduceerd die $50 meer kost. Het is de eerste keer dat de goedkoopste iPhone 700 dollar kost. De voordelen die ik in de iPhone 8 zie, zijn klein. Ik ben blij dat je geen $1.000 moet uitgeven voor een verbeterde camera, snellere processor en ondersteuning voor draadloos laden, mocht dat belangrijk voor je zijn. Maar Apple’s verwarrende iPhone-familie bevat nu drie praktisch identieke telefoons: de reguliere en Plus-versies van de iPhone 8, 7 en 6s. Koop niet de duurste.”

iPhone 8 64GB  256GB Bestellen
Bol.com € 809,- € 919,- Bekijken
Media Markt € 809,- € 919,- Bekijken
Wehkamp € 809,- € 919,- Bekijken
Coolblue € 809,- € 919,- Bekijken
Belsimpel.nl € 809,- € 919,- Bekijken
Mobiel.nl € 849,- € 1029,- Bekijken
GSMWijzer.nl € 849,- € 1029,- Bekijken
iPhone 8 Plus 64GB  256GB Bestellen
Bol.com € 919,- € 1089,- Bekijken
Media Markt € 919,- € 1089,- Bekijken
Wehkamp € 919,- € 1089,- Bekijken
Coolblue € 919,- € 1089,- Bekijken
Belsimpel.nl € 919,- € 1089,- Bekijken
Mobiel.nl € 959,- € 1129,- Bekijken
GSMWijzer.nl € 959,- € 1129,- Bekijken

Winkel Levering iPhone 8 iPhone 8 Plus Abonnement Meer informatie
KPN 22-09  Vanaf €55,- per maand Vanaf €58,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Mobiel.nl 22-09  Vanaf €46,- per maand  Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken
Tele2 22-09  Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 10GB Bekijken
T-Mobile 22-09  Vanaf €50,- per maand Vanaf €55,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
GSMWijzer.nl 22-09  Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Vodafone 22-09  Vanaf €55,- per maand Vanaf €59,- per maand Onbeperkt + 5GB Bekijken
Belsimpel.nl 22-09 Vanaf €46,- per maand Vanaf €49,- per maand 100 Bel/SMS + 5GB Bekijken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*