iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden pas in 2017 uitgebracht

Smartphones

Gisteren kon je lezen dat de nieuwe iPhones qua ontwerp vrijwel ongewijzigd blijven in vergelijking met de huidige iPhone 6s en 6s Plus, die eveneens gebaseerd zijn op hun voorgangers. De bronnen van de site zijn doorgaans betrouwbaar te noemen en sluiten aan bij de geruchten die we tot op heden hebben gehoord en gezien. In de afgelopen negen jaar heeft Apple gekozen voor een upgradecyclus waarbij er iedere twee jaar een nieuw ontwerp werd geïntroduceerd, echter zou daar in 2016 een derde jaar aan worden toegevoegd.

Dit jaar geen iPhone 7?

Het betekent dat de iPhones die dit jaar verschijnen hetzelfde uiterlijk aannemen als de in 2014 en 2015 uitgebrachte iPhone 6 en 6s. De grootste verandering is vermoedelijk het verwijderen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, gebruikers zullen in plaats daarvan een Lightning-adapter moeten gebruiken om hun oude koptelefoon te verbinden. VentureBeat claimt in de dagen voorafgaand aan het nieuws vergelijkbare informatie te hebben ontvangen, met enkele extra details.

Volgens de anonieme tipgever heeft Apple besloten om in de komende jaren gebruik te maken van een driejaarlijkse upgradecyclus. Daarnaast zou het bedrijf uit Cupertino de namen iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebruiken voor de iPhones die in 2017 verschijnen, waardoor we dit jaar rekening moeten houden met een variatie op de iPhone 6 naam, zoals bijvoorbeeld de iPhone 6SE. De iPhone 7 en 7 Plus worden naar verluidt voorzien van een nieuw ontwerp met een achterkant van glas.

Verder hebben we in de afgelopen maanden gehoord dat de iPhone 7 en 7 Plus in 2017 worden uitgerust met een amoledscherm, een overeenkomst met Samsung voor de levering van deze panelen zou zelfs al getekend zijn. Het nieuwe ontwerp beschikt mogelijk ook niet over de iconische thuisknop, mocht Apple de Touch ID-vingerafdrukscanner in het scherm weten te integreren.

De nieuwe iPhones zullen door Apple in september aangekondigd, hoewel we in de komende maanden ongetwijfeld nog meer te weten zullen komen over de nieuwe smartphones.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*