Geen nieuw uiterlijk voor iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Smartphones

Er doen al lange tijd geruchten de ronde dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hetzelfde ontwerp krijgen als de huidige vlaggenschepen van Apple, en volgens de doorgaans goed geïnformeerde bronnen van The Wall Street Journal blijft het niet alleen bij een gerucht. De meest opvallende wijziging is de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting, waarover we in de afgelopen maanden al vele malen hebben gesproken.

iPhone 7 en 7 Plus ontwerp

De iPhone 7 en 7 Plus zullen nog steeds beschikken over een 4,7-inch en 5,5-inch lcdscherm, met enkele subtiele verandering aan het ontwerp. Eerder gelekte schematische tekeningen hebben aangetoond dat beide toestellen qua formaat niet zullen verschillen van de iPhone 6s en 6s Plus, echter zouden de plastic antennestrepen aan de achterzijde niet langer in de breedte over de behuizing lopen.

Volgens The Wall Street Journal zorgt de verwijdering van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting er tegelijkertijd voor dat de iPhone 7 en 7 Plus beter bestand zijn tegen water, hoewel we geen water- en stofdichte behuizing verwachten. Daarnaast claimt de bron dat de nieuwe iPhones daardoor ook dunner zijn, terwijl de afmetingen van de schematische tekeningen dit juist tegenspreken. We vragen ons op sommige punten dan ook af of dit niet een samenvatting is van alle verschenen geruchten of dat er daadwerkelijk is gesproken met bronnen die bekend zijn met de materie.

Grote veranderingen in 2017

De echt grote veranderingen heeft Apple volgens hetzelfde artikel gepland staan voor 2017. Het is opnieuw een gerucht dat in de afgelopen weken meerdere keren voorbij is gekomen en de belangrijkste vernieuwingen zijn naar verluidt een praktisch randloos oledscherm met een geïntegreerde Touch ID-vingerafdrukscanner, waardoor Apple de iconische thuisknop kan verwijderen.

Apple zou daardoor voor het eerst afwijken van de tweejaarlijkse upgradecyclus, om in 2017 nieuwe features aan de iPhone toe te voegen, die meer tijd en aandacht vereisen om te ontwikkelen.

“Tijdens een bijeenkomst met een Apple-topman vorige maand, vroeg een Chinese Apple-ingenieur waarom het model van dit jaar geen nieuw ontwerp krijgt ondanks de gebruikelijke tweejaarlijkse upgradecyclus van Apple. Het antwoord dat een persoon op de vergadering herinnerde is dat de nieuwe technologie die in de pijplijn zit tijd kost om te implementeren.

Insiders die bekend zijn met de situatie zeggen dat sommige features die Apple hoopte te integreren in de iPhones van dit jaar, waaronder een gebogen scherm, niet op tijd klaar waren voor de modellen van dit jaar.”

Het is nog onbekend of dit een eenmalige wijziging is van de upgradecyclus of dat het bedrijf in de komende jaren vast blijft houden aan hetzelfde ontwerp. Helaas is in het artikel van The Wall Street Journal niet te lezen welke veranderingen Apple nog meer voor de iPhone 7 en 7 Plus gaat introduceren. Tot op heden wordt er voornamelijk gesproken over een snellere processor, meer opslaggeheugen, een grotere camera voor de iPhone 7 en een dubbele camera voor de iPhone 7 Plus.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €664 en €767 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*