iPhone 6S en 6S Plus zonder zichtbare antennestrepen?

Smartphones

iphone-6sDe iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn de populairste smartphones van dit moment en dat is in onze voornamelijk te danken aan de stijlvolle behuizing vervaardigd uit metaal. Fabrikanten die tegenwoordig willen concurreren met Apple zijn bijna verplicht om metaal te gebruiken, zo stapte Samsung met de Galaxy S6 dit jaar al over van plastic naar metaal, en maakten zowel HTC als Sony eerder al de stap. Maar een metalen behuizing brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee bij de ontwikkeling van een smartphone, want draadloze technologieën zoals het modem (3G/4G), Wi-Fi en NFC kunnen slecht omgaan met een gesloten metalen ontwerp.

Om dit probleem te verhelpen heeft Apple gekozen voor de plaatsing van antenne strips van plastic aan de achterzijde van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, vergelijkbaar met de oplossing van HTC en de One M9. Persoonlijk zijn we niet erg dol met het uiterlijk van deze strips op de iPhone 6 en Apple lijkt het gelukkig met ons eens te zijn, want een patent toont aan dat plastic strips kunnen in de toekomst kunnen worden vermeden. In het patent van Apple is te zien dat er gekozen is voor een nieuw soort composietmateriaal dat er precies uitziet als geanodiseerd metaal en de radiogolven van de draadloze technologieën zonder problemen door laat gaan.

[sc:inpost-tekst ]

Dit nieuwe materiaal kan de ontwerpen van Apple producten in de toekomst nog strakker en mooier maken. Wij hopen er dan ook op dat Apple deze techniek al kan toepassen op de iPhone 6S en iPhone 6S om de antenne strips te laten verdwijnen aan de achterzijde. Beide toestellen verschijnen in het najaar tegelijk met de lancering van het nieuwe iOS 9 besturingssysteem.

Daarnaast schrijft Apple in het patent dat het nieuwe materiaal ook kan worden toegepast op andere producten. In het patent wordt er verwezen naar het touchpad van de MacBook en zijn er mogelijkheden voor touchscreens. Hoe serieus we het patent moeten nemen is en blijft onduidelijk, want het zal niet voor het eerst zijn dat er niks met een patent wordt gedaan. Wat we wel weten is dat het de achterkant van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus wel goed zal doen qua uiterlijk, zoals je kan zien op de bovenstaande afbeelding.

[sc:iphone6 ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*