Huawei Mate 9 wordt begin november gelanceerd

Smartphones

De Huawei Mate 9 volgens een nieuw gerucht uit China op 8 november gelanceerd. Een Chinese Weibo-gebruiker publiceerde naast de releasedatum ook enkele details over het volgende vlaggenschip van het bedrijf. In totaal zouden er drie verschillende varianten in ontwikkeling zijn en ook zal er een duurdere variant worden aangeboden met een Huawei Watch in het pakket.

Huawei Mate 9 lancering

Een aankondiging in november komt niet als een volledige verrassing, want de voorganger van de Huawei Mate 9 werd vorig jaar eveneens tegen het einde van het jaar aangekondigd. Overigens is het nog maar de vraag of Huawei kiest voor een wereldwijde lancering, want de Mate 8 verscheen in Nederland pas enkele maanden later.

Volgens een recentelijk verschenen teaser wordt de Mate 9 aangedreven door de Kirin 960-soc, die door Huawei zelf is ontwikkeld. De chip zal met een 16nm-procedé worden geproduceerd en maakt gebruik van de nieuwe Cortex A73-cores. Het goedkoopste model is uitgerust met 4GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslag. De duurste versie is voorzien van 6GB werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

We verwachten dat Huawei er in Europa voor zal kiezen om alleen de goedkoopste versie op de markt te brengen. Deze versie krijgt volgens verschillende bronnen een adviesprijs van 699 euro. Verder wordt er gesproken over maar liefst 9 kleurvarianten: Amber Gold, Ceramic White, Amber Gray, Rose Gold, Moonlight Silver, Sky Gray, Mocha Gold, Champagne Gold en Enamel Gloss Black.

Huawei heeft aan de achterzijde twee camera’s geplaatst. Beide sensors zouden in staat zijn om foto’s vast te leggen in een maximale resolutie van 20-megapixels, waarbij de één wordt gebruikt voor zwart-wit en de ander voor kleur. Hetzelfde idee heeft het bedrijf gebruikt voor de Huawei P9 en de combinatie tussen de twee moet ervoor zorgen dat er meer licht wordt opgevangen.

Het scherm heeft een diagonaal van 5,9-inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De EMUI-interface van Huawei is gebaseerd op Android 7.0 of 7.1 Nougat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*