Dit zijn de Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro

Smartphones

De Huawei Mate 9 en Mate 9 worden op 3 november geïntroduceerd en in het afgelopen weekend is er meer informatie verschenen over beide smartphones. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker Evan Blass, ook bekend als @evleaks, zijn de Mate 9 en 9 Pro voorzien van een dubbele camera met 4x optische zoom en een 5,9-inch scherm, waarbij het scherm van de Pro-versie gebogen is aan de randen.

Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro

Het scherm van de Huawei Mate 9 heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels (373 pixels per inch) en is in tegenstelling tot de Mate 9 Pro niet gebogen aan de randen. De Mate 9 Pro heeft daarnaast ook een hogere resolutie van 2560 x 144 pixels (497 pixels per inch) en een thuis-knop onder het scherm, een feature die op de Mate 9 ontbreekt. We vermoeden dat het in beide gevallen gaat om een oledscherm, zodat ze voldoen aan de vereiste Daydream-specificaties van Google’s mobiele virtual reality platform. De behuizing is vervaardigd van aluminium en op beide toestellen is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde geplaatst.

Onder de motorkap van de Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro vinden we Huawei’s eigen Kirin 960-soc. Deze 16nm-chipset is voorzien van vier nieuwe Cortex A73-cores op 2,4GHz en wordt bijgestaan door de nieuwe Mali G71-gpu van ARM met acht cores op 900Mhz. Verder beschikken beide modellen over 4GB lpddr4-geheugen en ufs 2.1-flashgeheugen variërend van 64GB tot en met 256GB. Het modem biedt ondersteuning voor downloadsnelheden tot 600Mbit/s en uploadsnelheden tot 150Mbit/s.

Aan de achterzijde van de Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro is er gekozen twee 20-megapixelcamera’s, waarmee het onder andere mogelijk zou zijn om tot 4x optisch te zoomen. De camera’s zijn in samenwerking met Leica ontwikkeld en de gehele module steekt slechts een fractie uit de behuizing. De cameramodule wordt bijgestaan door een tweekleurige led-flitser en een laserautofocus.

Blass bracht ook naar buiten dat de Mate 9 en Mate 9 Pro uit de doos draaien zullen draaien op Android 7.0 Nougat met Huawei’s eigen Emotion UI-interface. Wanneer het tweetal wordt gelanceerd en wat de prijs gaat worden is nog niet geheel duidelijk, maar de duurste uitvoering van de Mate 9 Pro zou een adviesprijs krijgen van 1300 dollar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*