Google lanceert virtual reality platform Daydream binnen enkele weken

Smartphones Virtual Reality

Google is afgelopen maandag begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de verschillende Nexus-apparaten. Het besturingssysteem brengt niet alleen een aantal welkome verbeteringen en nieuwe features, maar introduceert ook het mobiele virtual reality platform Daydream. Het was tot op heden nog onduidelijk wanneer het platform beschikbaar zal zijn, maar volgens de bronnen van Bloomberg zal de lancering ergens in de komende weken plaatsvinden.

Google’s Daydream

De site claimt dat Google verschillende YouTube-sterren en andere contentmakers heeft gecontracteerd om exclusieve content te produceren voor Daydream VR. Google zou onder andere de financiering voor zijn rekening nemen van 360-graden video’s van YouTuber iJustine, echte naam Justine Ezarik, en besteedt “honderdduizenden dollars” voor diverse virtual reality content en apps.

Eerder dit jaar kondigde Google al een aantal games en apps aan voor Daydream, die tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O voor het eerst werden getoond. Daarnaast zal de Amerikaanse streamingdienst Hulu content beschikbaar stellen voor Daydream, net als IMAX, de NBA en gamestudio’s als Ubisoft. Google spendeert grote bedragen aan games (ruime zescijferige bedragen) en kleinere bedragen aan films, die zijn gemaakt met Google’s Jump 360-graden videoplatform.

Het is nog niet geheel duidelijk hoeveel geld er naar projecten gaat die exclusief zijn voor Daydream, aangezien het ook al de nodige tijd mogelijk is om 360-graden video’s te bekijken op YouTube via een telefoon, tablet of pc. Hulu zou de nodige content klaar hebben staan voor de lancering van Daydream, echter zou deze content niet exclusief zijn.

Daydream is Google’s poging om virtual reality op een goedkope en eenvoudige naar de mainstream consument te brengen en hoopt dat te doen via Android’s mobiele ecosysteem. Verschillende fabrikanten hebben inmiddels aangegeven later dit jaar met de eerste telefoons te komen die Daydream-compatibel zijn. Om gebruik te maken van Daydream zal je wel een losse headset moeten aanschaffen, waarin je de telefoon kan plaatsen, vergelijkbaar met de Gear VR-headset van Samsung. Apps kunnen worden bediend met een kleine controller, die standaard zal worden meegeleverd met de verschillende headsets. Onduidelijk is nog hoe deze headsets eruit zullen komen te zien, tot nu toe heeft Google alleen een referentie-ontwerp gepresenteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren