Gelekte Huawei Nexus 6P presentatie toont alle specificaties

Smartphones

De Nexus 6P is de allereerste Nexus smartphone van Huawei en gisteren werden er enkele slides gelekt van een presentatie die vermoedelijk wordt gebruikt om de specificaties van het toestel te presenteren. Veel nieuwe informatie is er overigens niet te zien op de slides, want in de afgelopen week is de Huawei Nexus 6P al gespot in een bechmark en op enkele persafbeeldingen.

Huawei heeft de Nexus 6P voorzien van een volledig metalen behuizing met een voorkant van Gorilla Glass 4. Het scherm is 5,7-inch groot en heeft een QuadHD resolutie van 2560 x 1440 pixels (515 pixels per inch). In de bovenste en onderste bezel zijn verder twee stereo speakers verwerkt.

Nexus 6P - 3

Het kloppende hart van de Huawei Nexus 6P is de 64-bit Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Huawei heeft gekozen voor de v2.1-revisie van de Snapdragon 810 en de chipset zou daardoor niet langer meer kampen met oververhittingsproblemen. Onder het sillicone van de Snapdragon 810 vinden we vier Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 in een big.LITTLE configuratie. De chip wordt bijgestaan door werkgeheugen ter grootte van 3GB en een Adreno 430-gpu voor alle grafische taken. De capaciteit van de accu bedraag 3450mAh.

Aan de achterzijde is vermoedelijk een 12-megapixelcamera te vinden, vermoedelijk met een grotere diafragma-opening. Hierdoor bereikt meer licht de sensor van de camera, waardoor foto’s er in slecht verlichte situaties beter uit komen te zien. De nieuwe Camera-app zorgt er verder voor dat je sneller foto’s kan maken van speciale momenten. Selfie kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam.

Nexus 6P - 5

Unieke features van de Huawei Nexus 6P zijn de ronde vingerafdrukscanner aan de achterzijde en de USB-C-poort aan de onderkant. Het toestel draait uit de doos op het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem. Deze nieuwe Android versie biedt ondersteuning voor vingerafdrukscanners, geeft de gebruikers meer controle over vertrouwelijke gegevens, een langere stand-by tijd en Now on Tap, waarmee je via Google Now direct informatie kan opvragen over de content die op het scherm van de Nexus 6P wordt weergegeven.

Nexus 6P - 6

De Huawei Nexus 6P wordt op 29 september samen met de LG Nexus 5X officieel aangekondigd. De phablet komt in de kleuren Aluminium (grijs), Graphite (donkergrijs) en Frost (wit). De beschikbare geheugenopties zijn 32GB, 64GB en 128GB. Wat de Nexus 6P in Nederland gaat kosten is nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*