Galaxy S7 Edge-gebruikers maken melding van Android 7.0 Nougat-update

Smartphones

Samsung kondigde onlangs aan dat het kort na de jaarwisseling zou beginnen met de uitrol van de Android 7.1 Nougat-update voor de Galaxy S7 en S7 Edge, maar vooralsnog is er van de nieuwste versie van Android nog geen spoor te bekennen. Online maken verschillende gebruikers melding van het ontvangen van de Android 7.0-update, maar mogelijk gaat het om een zogeheten soak test voor een kleine groep klanten.

Galaxy S7 en S7 Edge

Android 7.0-update lijkt bijna klaar

Het lijkt vooralsnog alleen te gaan om gebruikers van de Galaxy S7 Edge. Het buildnummer van de update is G935FXXU1DPLR en bevat de beveiligingsupdate van januari. Naar verluidt maakt de update deel uit van een soak test, waarmee de stabiliteit en de prestaties van de telefoon over een korte periode voor de laatste keer worden getest. Na het afronden van deze test zal naar alle waarschijnlijk de globale uitrol van start gaan.

De start van de soak test lijkt het einde in te luiden van de Android Nougat bèta, die eind november van start ging. Het blijft nog onduidelijk wanneer de update voor alle gebruikers verschijnt, maar we verwachten dat dit niet veel langer meer zal duren. We zullen tegen die tijd ook pas weten of beide toestellen direct naar Android 7.1 worden geüpdatet of dat het zal gaan om versie 7.0. Daarnaast zal Samsung in de komende maanden ook andere high-end Galaxy-telefoons updaten naar Nougat, waaronder de Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy S7 Active, die recentelijk in een benchmark al met Android 7.0 Nougat werd gespot.

De verwachting is dat Android 7.0 Nougat-update voor de Galaxy S7 en S7 Edge enkele features zal bevatten van de geannuleerde Note 7, waaronder Always On-notificaties van derde partijen. Daarnaast introduceert de update een splitscreenmodus, waarmee je twee apps naast of boven elkaar kan weergeven. Een andere belangrijke verbetering is het vernieuwde notificatiescherm dat gebruikers in staat stelt om direct reageren op bijvoorbeeld een chatberichtje, zonder de bijbehorende app op te starten.

Android 7.1.1 Nougat-update

Android 7.1.1 Nougat is in vergelijking met de vorige versie geen grote update, maar introduceert wel een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Android 7.1.1 brengt ondersteuning voor ronde app-iconen, uitgebreidere live wallpaper metadata, een blauwlichterfilter om slaap te verbeteren en een nieuw toetsenbord, waarmee je eenvoudiger foto’s, afbeeldingen en gif-bestanden kan delen.

De interessantste feature van Android 7.1 zijn in onze ogen de snelkoppelingen voor app-functies. Vanuit het app-icoon kunnen bepaalde acties sneller worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld direct naar huis navigeren via Google Maps. De werking is het best te vergelijking met de 3D Touch-technologie van Apple, echter werken ze in Android 7.1 ook zonder de aanwezigheid van een drukgevoelig scherm. Ontwikkelaars kunnen in totaal vijf snelkoppelingen toevoegen aan hun apps. Deze snelkoppelingen worden getoond wanneer de gebruiker langer drukt op een icoon op het homescreen.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 23 januari 2017 een Galaxy S7 of S7 Edge aan, dan ontvang je een gratis Gear Fit 2 ter waarde van 199 euro cadeau.

1 Reactie

  1. Ik heb nu de eerste beta versie nu op mijn Samsung 7 edge staan en deze geïnstalleerd volgens de beschrijving ooit hier op deze website maar hoe ga ik straks updaten naar de originele Android 7 want de vervolg beta updates kwamen ook niet meer automatisch.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren