Galaxy S7 en S7 Edge worden direct geüpdatet naar Android 7.1.1 Nougat

Smartphones

Samsung test momenteel de bèta van de Android 7.0 Nougat-update op de Galaxy S7 en S7 Edge, maar de definitieve versie zal gebaseerd zijn op een nieuwere versie van Android. Gebruikers die deelnemen aan het Galaxy Bèta-programma hebben in totaal drie Android 7.0-builds ontvangen, echter gaan de plannen van Samsung verder dan dat.

Galaxy S7 en S7 Edge

Directe update naar Android 7.1.1

Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat de Galaxy S7 en S7 Edge namelijk rechtstreeks updaten naar Android 7.1.1 Nougat. In antwoord op een vraag van een gebruiker die suggereerde dat Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge beter direct kan upgraden naar Android 7.1.1, zei Samsung het volgende: “Dank u voor uw suggestie. We kunnen aankondigden dat we Android 7.1.1 vanaf de officiële Nougat OS-release zullen ondersteunen. We kijken uit naar het ontvangen van aanvullende waardevolle suggesties.”

Android 7.1.1 Nougat is in vergelijking met de vorige versie geen grote update, maar introduceert wel een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Android 7.1.1 brengt ondersteuning voor ronde app-iconen, uitgebreidere live wallpaper metadata, een blauwlichterfilter om slaap te verbeteren en een nieuw toetsenbord, waarmee je eenvoudiger foto’s, afbeeldingen en gif-bestanden kan delen.

Nieuwe features

De interessantste feature van Android 7.1 zijn in onze ogen de snelkoppelingen voor app-functies. Vanuit het app-icoon kunnen bepaalde acties sneller worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld direct naar huis navigeren via Google Maps. De werking is het best te vergelijking met de 3D Touch-technologie van Apple, echter werken ze in Android 7.1 ook zonder de aanwezigheid van een drukgevoelig scherm. Ontwikkelaars kunnen in totaal vijf snelkoppelingen toevoegen aan hun apps. Deze snelkoppelingen worden getoond wanneer de gebruiker langer drukt op een icoon op het homescreen.

Het is nog onbekend wanneer Android 7.1.1 Nougat voor de Galaxy S7 en S7 Edge wordt uitgebracht, maar we weten dat de bèta naar alle waarschijnlijkheid voor het einde van het jaar stopt. Dit betekent dat het aannemelijk is dat de update ergens begin volgend jaar verschijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren