.

Buitenlandse media lovend over iPhone X na eerste ervaringen

Smartphones

Na maanden van speculatie en geruchten is de iPhone X eindelijk aangekondigd. Een kleine groep journalisten mocht afreizen naar het evenement in het Steve Jobs Theater op het nieuwe Apple Park in Cupertino. De hands-on zijn inmiddels gepubliceerd en de eerste indrukken zijn grotendeels positief.

The Verge vindt het ontwerp van de iPhone X een eerbetoon aan de originele iPhone. “Veel mensen praten over de hoge prijs van de iPhone X, maar wanneer je de telefoon in je hand hebt, verdwijnt dat gevoel. De iPhone X is een prachtig apparaat, met een roestvrijstalen frame en een glazen achterkant en een 5,8-inch oled-scherm dat vrijwel de gehele voorzijde bedekt. Het scherm is groter dan dat van de 5,5-inch Plus-modellen, maar in een veel, veel kleine behuizing. Gelukkig is de X een stukje dikker en minder glad dan de iPhone 7, die altijd uit mijn handen wist te vliegen. De iPhone X geeft ons het gevoel van de originele iPhone terug, met het roestvrijstalen frame en zwarte voorkant.”

Volgens de site werkte Face ID iedere keer zonder problemen wanneer een van de medewerkers een demo uitvoerde. Een strak gecontroleerde demo is natuurlijk niet het beste bewijs dat de gezichtsherkenningstechnologie werkt, maar het is op zijn minst positief nieuws.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X, 8 of 8 Plus beschikbaar zijn.

Engadget heeft geen problemen met de strook boven het scherm, echter wel over een andere bezel. “Ik verwachtte oorspronkelijk dat de strook me meer zou irriteren, omdat het merkbaar groter is dan die op de Essential PH-1. Nou, ik had het mis. Apple heeft de statusbalk van iOS altijd behoorlijk overzichtelijk gehouden en het maakt eigenlijk niet veel uit dat er een stukje ontbreekt. Wat me meer tegenstond, waren de bezels rond het scherm van de iPhone X. Om duidelijk te zijn: ze zijn niet enorm groot, en ik verwacht niet dat mensen die duizend dollar spenderen aan een telefoon er moeite mee zullen hebben.”

TechRadar ondervond de nodige problemen met Face ID tijdens de hands-on sessie na de presentatie. “De demo die werd getoond was een beetje verontrustend. In de demo op het podium werkte Face ID al niet, en als het aan ons werd gedemonstreerd, dan moest de Apple-medewerker continu het scherm weer aan- en uitzetten om het systeem te activeren. Wanneer de iPhone X op de juiste afstand werd gehouden, werkte het goed en snel, maar we zagen dat Face ID verschillende keren faalde in relatief korte tijd. De technologie zal je gezicht na verloop van tijd beter leren kennen, maar dit is iets wat we moeten uitproberen om er zeker van te zijn dat je snel toegang krijgt tot je telefoon.”

Mashable was voornamelijk fan van het iPhone X-ontwerp. “Ik realiseerde me niet hoe erg ik het glas van de iPhone 4,4s, 5 en 5s heb gemist tot ik de iPhone X in handen kreeg. De iPhone 7 in Jet Black wist het gevoel van glas te benaderen, maar om eerlijk te zijn, gaat er niets boven het aanraken van het extreem harde glas van de iPhone X.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren