‘Apple komt dit jaar met iPhone 12 (Max), iPhone 12 Pro (Max), Air Tags en kleinere HomePod’

Smartphones

Apple werkt naar verluidt aan een nieuw ontwerp voor de aankomende iPhone 12- en iPhone 12 Pro-serie. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg zullen er in de herfst vier nieuwe modellen met 5G-connectiviteit worden gepresenteerd en ook zullen er twee belangrijke accessoires worden uitgebracht.

iPhone 12 en iPhone 12 Pro

De verwachting is dat er in de tweede helft van 2020 een iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max worden gelanceerd. De duurste modellen krijgen vlakke roestvrijstalen randen in plaats van de gebogen randen van de bestaande iPhones. Het ontwerp zou enigszins vergelijkbaar zijn met de iPhone 5, die een volledig vlak scherm had in plaats van de aflopende randen op de huidige modellen.

Lees ook Kleine kans op iPhone 12 en iPhone 12 Pro in oktober

De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zullen over drie camera’s aan de achterkant beschikken, terwijl de goedkopere iPhone 12 en iPhone 12 Max het bij twee camera’s houden. Apple zal het LIDAR-systeem dat in maart met de iPad Pro debuteerde ook willen introduceren voor de iPhone 12 Pro-lijn, waarmee het bedrijf de augmented reality-ervaring sterk wil verbeteren.

In iOS 14 is mogelijk de eerste afbeelding van de iPhone 12 Pro gespot.

De iPhone 12 Pro Max krijgt een scherm dat iets groter is dan het 6,5-inch oled-scherm van de iPhone 11 Pro Max. Apple onderzoekt het verwijderen van de notch aan de bovenkant van het scherm voor de selfie-camera en Face ID-sensoren in toekomstige ontwerpen. De notch zal dit jaar overigens nog steeds aanwezig zijn, maar zichtbaar kleiner zijn in vergelijking met eerdere iPhones met Face ID.

Daarnaast komt Apple dit jaar met een kleinere en goedkopere versie van zijn slimme HomePod-speaker en AirTags, waarmee gebruikers objecten zoals sleutels en portemonnees kunnen lokaliseren.

HomePod

De nieuwe HomePod-luidspreker van Apple zal ongeveer half zo groot zijn als het origineel, terwijl het ontwerp wordt behouden. Het apparaat is al enkele maanden in ontwikkeling en liep vertraging op. Apple streeft nu naar een introductie in de tweede helft van dit jaar. Door de slimme speaker tegen een lagere prijs aan te bieden, verwacht Apple beter te kunnen concurreren met de speakers van Amazon en Google. De HomePod is qua verkoop tot heden een mislukking geweest.

AirTags

AirTags bieden functionaliteit die lijkt op producten die nu al op de markt zijn, zoals de trackers van Tile. Het wordt gebundeld met een door Apple ontworpen leren hoesje en een sleutelhanger om het aan objecten te bevestigen. De dunne, kleine, puckvormige tags zijn al meer dan een jaar in ontwikkeling en zullen naar verwachting dit jaar worden uitgebracht.

Apple werkt ook aan een nieuwe versie van de MacBook Pro, Apple TV, vernieuwde goedkopere iPads en een nieuwe iMac, zeiden mensen die bekend waren met de productroadmap.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren