‘Apple kiest in 2018 voor iPhone en iPhone X’

Smartphones

Apple zou volgens analist Robert Cihra van plan zijn om in 2018 de naamgeving van de volgende generatie iPhones te vereenvoudigen. Het bedrijf besloot vorig jaar om de iPhone 7s over te slaan en kondigde de iPhone X naast de iPhone 8-serie aan.

iPhone en iPhone X

Deze stap zou overigens niet nieuws zijn voor Apple of de industrie. De iPad van Apple begon ook met genummerde iteraties, maar sindsdien noemt het bedrijf de nieuwste iPad gewoon ‘iPad’ en ook de iPad Pro-modellen worden niet genummerd.

“We denken dat Apple deze aankomende cyclus wellicht zal gebruiken om de naamgeving van hun iPhones te veranderen”, aldus Guggenheim-analist Robert Cihra in door AppleInsider gepubliceerd rapport. Volgens Cihra zal de nieuwe 6,1-inch iPhone met lcd-scherm als de ‘iPhone’ worden geïntroduceerd, terwijl het duurdere model het achtervoegsel ‘X’ zal behouden om het toestel te onderscheiden van de rest.

De iPhone X en iPhone X Plus.

Het kan echter ook voor de nodige verwarring zorgen, want hoe moeten consumenten weten of ze de nieuwste iPhone aanschaffen of een model van vorig jaar. Een oplossing zou zijn om een jaartal achter de namen van de nieuwe modellen te plaatsen.

De verwachting is dat Apple in 2018 drie nieuwe iPhones gaat onthullen: een 5,8-inch iPhone X (2018) met oled-scherm, een 6,5-inch iPhone X Plus (2018) met oled-scherm en een goedkopere 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Apple kondigt zijn nieuwe iPhones meestal in oktober aan. Daarnaast gaan er ook geruchten dat er een nieuwe iPhone SE 2 (2018) op komst zou zijn met een Apple A10-soc. Dit model zou qua uiterlijk identiek zijn aan de huidige iPhone SE, maar niet beschikken over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. De nieuwe iPhone SE wordt mogelijk al in mei aangekondigd.

Nog niet in het bezit van een iPhone X? De prijs is sinds deze week onder de 1000 euro gezakt bij Amazon.de. Je kan bij Amazon betalen met iDEAL, creditcard of per bank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*