Nieuwe informatie over iPhone X (Plus) en 6,1-inch iPhone

Smartphones

De productie van de volgende generaties iPhones zal volgens een rapport van beleggingsmaatschappij Rosenblatt Securities in augustus van start gaan. De verwachting is dat Apple in de tweede helft van het jaar drie nieuwe modellen gaat introduceren: een 5,8-inch iPhone X (2018), een 6,5-inch iPhone X Plus (2018) en een goedkopere 6,1-inch met lcd-scherm. Volgens Rosenblatt-analist Jun Zhang zal de prijs van de lcd-versie 200 dollar goedkoper zijn dan de iPhone X.

Drie nieuwe iPhones

Er worden naar schatting maar liefst 60 miljoen lcd-modellen geproduceerd en dat is meer dan de iPhone X-serie gecombineerd; 28 miljoen exemplaren van de 5,8-inch iPhone X en 22 miljoen exemplaren van de iPhone X Plus. Hoewel het rapport op enkele punten verschilt van andere bronnen, komt het in de basis overeen met de mening van verschillende analisten over wat Apple dit najaar zal onthullen.

De iPhone X en iPhone X Plus.

“Wij zijn van mening dat het lcd-model agressiever zal worden geprijsd – rond de 799 dollar”, aldus het rapport, waarin wordt gesuggereerd dat het iPhone 6- en 6s-gebruikers zou kunnen overtuigen om te upgraden naar de iPhone 8s, die door Rosenblatt als de ‘Jaguar’ wordt omschreven. KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo sprak onlangs de verwachting uit dat de 6,1-inch iPhone met lcd-scherm tussen de 550 en 650 dollar zou kunnen kosten, terwijl een variant dualsim-variant tussen de 700 en 800 dollar zou kunnen aangeboden.

De lagere prijs in vergelijking met iPhone X is te danken aan een aantal kostenbesparende maatregelen. Het 6,1-inch lcd-scherm zou alleen al 50 dollar goedkoper zijn dan het oled-scherm van de iPhone X-serie. Bovendien zou de behuizing zijn gemaakt van aluminium, waardoor er geen ondersteuning aanwezig is voor draadloos opladen. Verder zou het goedkopere model het moeten doen met een enkele camera en Force Touch zou in zijn geheel zijn geschrapt.

Rosenblatt-analist Jun Zhang verwacht dat de 6,1-inch iPhone een inkeping aan de bovenkant krijgt, maar ook een kleine rand aan de onderkant. Een bezel aan de onderkant zou helpen om de productie te vereenvoudigen door binnen de beperkingen van de lcd-schermtechnologie te werken.

iPhone X Plus met 6,5-inch oled-scherm

De iPhone X (2018) ‘Porsche’ zal naar verluidt worden voorzien van een 5,8-inch oled-scherm en qua ontwerp vrijwel niet verschillen van het bestaande model. De iPhone X Plus ‘Rolls-Royce’ krijgt een groter 6,5-inch oled-scherm en een hoger prijskaartje. Het toestel zal ook ondersteuning bieden voor de ‘iPen’, wat waarschijnlijk een verwijzing is naar de Apple Pencil, hoewel het accessoire niet standaard zal worden meegeleverd. Het grotere model zou ook een dualsim-variant krijgen voor de Chinese markt.

De nieuwe iPhones zouden ook profiteren van tweede generatie 3D-modules die minder energie verbruiken en nieuwe toepassingsfuncties mogelijk maken. Daarnaast zou Apple werken aan verhoogde waterbestendigheid. De nieuwe modellen zouden straks tot 10 meter kunnen worden ondergedompeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*