.

‘Android 9.0 Pie-update voor Galaxy S8, S9, Note 8 en Note 9 verschijnt pas in 2019’

Smartphones

De Android-updates voor Samsung-apparaten worden doorgaans relatief laat uitgebracht en het lijkt erop dat Android 9.0 Pie geen einde gaat maken aan deze trend, ondanks Project Treble. Gebruikers van de Galaxy S8, S9, Note 8 en Note 9 zullen namelijk pas in 2019 de Android 9.0-update ontvangen. De Franse tak van Samsung heeft aan de community gevraagd welke functies ze graag in de update willen zien. In het bericht is ook te zien dat de update pas in januari 2019 wordt verwacht. Samsung maakte niet bekend om welke apparaten het gaat, maar we verwachten dat de Galaxy S9, S9+ en Note 9 als eerste aan de beurt zijn.

Android 9.0 Pie voor Samsung-smartphones

Samsung zal naast de nieuwe functies van Android Pie ook nog een aantal bestaande functies van de Galaxy S9 en Note 9 beschikbaar maken op oudere apparaten, zoals de Galaxy S8 en Note 8. De software zal bijvoorbeeld een spatie toevoegen na het plaatsen van een punt. Er zal ondersteuning komen voor VoLTE en VoWiFi op oudere apparaten, terwijl het toetsenbord de mogelijkheid krijgt om te zweven tijdens het gamen.

Met de update moet het gemakkelijker worden om toegang te krijgen tot video’s in de Galerij en is er een verbeterde interface wanneer je een reeks afbeeldingen opent via de Camera-app. Andere nieuwe camerafuncties zijn onder meer het gebruik van de flitser in de Direct Focus-modus. Daarnaast zal er een donker thema komen, nieuwe Quick Toggles en navigatietabbladen aan de onderzijde wanneer apps worden weergegeven.

Er zijn in de afgelopen weken al een aantal Android 9.0 Pie-builds voor de Galaxy S9 en Note 9 verschenen. Samsung is de nieuwe update op dit moment in alle markten aan het testen. Er komt waarschijnlijk ook nog een bètaprogramma, echter kan het nog een tijdje duren voordat dit gebeurt. Vorig jaar werd de bèta voor Oreo pas in november bevestigd, hoewel de test slechts in een select aantal landen beschikbaar was. Nederland viel destijds helaas buiten de boot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren