Android 8.0 Oreo nu beschikbaar voor OnePlus 5T: wat is er nieuw?

Smartphones

De OnePlus 5 is inmiddels geüpdatet naar Android 8.0 Oreo en de eerste bèta van de update is inmiddels ook beschikbaar voor de OnePlus 5T. Het is voor ons een goed moment om eens te kijken welke nieuwe functies er aan OxygenOS 5.0 zijn toegevoegd. Deze nieuwe versie brengt alle nieuwe functies van Oreo naar de OnePlus 5-serie, maar OnePlus heeft zelf ook enkele veranderingen doorgevoerd, waaronder Face Unlock voor de OnePlus 5. Het uiterlijk van de interface is grotendeels ongewijzigd gebleven, maar dat kunnen we niet zeggen over de veranderingen onder de motorkap.

Update 31-1: OnePlus is vandaag begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de OnePlus 5T. De betatest is afgerond en de globale uitrol van OxygenOS 5.0.2 is gestart.

Android 8.0 Oreo voor OnePlus 5T

Picture-in-picture

Google introduceerde met Android Nougat een multi-window-functie en Android Oreo introduceert picture-in-picture-modus (PIP). Je kan daarmee bepaalde apps minimaliseren en blijven weergeven op het scherm, terwijl je werkt in een andere app. Je kan op deze manier bijvoorbeeld een video op YouTube blijven kijken, terwijl je tegelijkertijd aan het surfen bent in Chrome. De belangrijkste apps van Google zijn al geoptimaliseerd voor deze handige functie.

Automatisch aanvullen

Het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord kan soms irritant zijn wanneer je wekelijks veel nieuwe apps installeert. De autofill-functie van Android Oreo moet dat probleem verhelpen. Om de functie te activeren ga je naar ‘Instellingen’ -> ‘Talen en Invoer’ en selecteer je Google onder ‘Service voor automatisch aanvullen’. Nadat je deze stappen hebt ingevoerd zal Google je de optie geven om gebruikersnamen te gebruiken die je in Chrome hebt opgeslagen.

Speelt, Niet Storen

OnePlus heeft ook een ‘Speelt, Niet Storen’-functie toegevoegd. Je kan hiermee instellen dat je geen meldingen, zoals oproepen en notificaties, ontvangt wanneer je een game aan het spelen bent. Je kan in het menu zelf selecteren welke apps/games je aan de lijst wilt toevoegen, waarna de functie automatisch wordt geactiveerd.

Verbeterde notificaties

Een andere belangrijke verandering is het verbeterde notificatiesysteem. Gebruikers krijgen hiermee meer controle over hun notificaties en het is zelfs mogelijk om ze te tijdelijk de snoozen. Deze optie open je door de notificatie langzaam van rechts naar links te vegen, waarna er twee iconen zullen verschijnen. Daarnaast zijn er in Oreo notificatiekanalen beschikbaar, waarmee je kan bepalen wat voor notificaties een app je wel of niet mag sturen.

Meldingsstipjes

Android Oreo voor de OnePlus 5 en 5T bevat ook meldingsstipjes. Dit zijn notificaties die verschijnen boven die iconen van apps. Om gebruik te maken van een meldingsstipje druk je net zo lang op een pictogram van een app totdat de notificatie boven de app verschijnt.

Wisselen tussen simkaarten

Mocht je twee simkaarten gebruiken, dan kun je na het installeren van Oreo vanuit het Quick Settings-menu selecteren welke van de twee data mag gebruiken. Eerder konden gebruikers deze instelling alleen wijzigen in het instellingenmenu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*