Uitrol Android 8.0 Oreo-update voor OnePlus 5 hervat

Smartphones

OnePlus stopte vorige week met de uitrol van de Android 8.0 Oreo-update voor de OnePlus 5 vanwege een bug, maar OnePlus heeft het probleem inmiddels opgelost. Het Chinese bedrijf kondigde vandaag aan dat de uitrol van de Oreo-update voor de OnePlus 5 is hervat.

Oxygen OS 5.0.1 voor OnePlus 5

OnePlus maakte bekend dat Oxygen OS 5.0.1, dat gebaseerd is op Android 8.0 Oreo, beschikbaar is voor de OnePlus 5. Gebruikers kunnen de update, die 1587 MB groot is, draadloos installeren. De uitrol vindt gefaseerd plaats en het kan dus even duren voordat de software voor iedereen beschikbaar is.

Oxygen OS 5.0.1 voor OnePlus 5

In de lijst met veranderingen zien we dat er twee veranderingen zijn doorgevoerd, waaronder een oplossing voor camera-apps van derden en er is een probleem verholpen dat te maken had met Europese telecomproviders. De oude software zou namelijk voor netwerkproblemen kunnen zorgen in Europa en het is aannemelijk dat dit ook de reden was waarom de uitrol werd gestopt.

Deze nieuwe Android Oreo-update voor de OnePlus 5 bevat ook de nieuwste beveiligingspatches voor december. Daarnaast introduceert Oxygen OS 5.0.1 een nieuwe interface voor de camera-app, fotokwaliteit optimalisaties, schoonheidseffecten voor portretmodus, de mogelijkheid om apps naast elkaar te draaien, een nieuw ontwerp voor snelle instellingen, optimalisaties voor batterijbesparing en meer.

De Android 8.0 Oreo-update kan niet worden geïnstalleerd op apparaten met een ontgrendelde bootloader. Deze gebruikers zullen de bootloader van hun OnePlus 5 opnieuw moeten vergrendelen of een manier vinden om de update handmatig te flashen.

Android Oreo is nu verkrijgbaar voor de OnePlus 3, OnePlus 3T en OnePlus 5. Het enige dat toestel dat deze nieuwe update nog niet heeft ontvangen is de OnePlus 5T, het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf. OnePlus is overigens al wel begonnen met het testen van de Oreo voor de 5T; informatie over de release van de stabiele versie is nog niet beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*