Android 5.0 update nu beschikbaar voor reguliere HTC One M8

Besturingssystemen Smartphones

Na de aankondiging van Android 5.0 Lollipop beloofde HTC aan zijn gebruikers dat zowel de HTC One M7 en HTC One M8 binnen 90 dagen na de definitieve versie zouden worden geüpdatet naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. In november was het voor Google zover en dat betekent dat HTC nog tot begin februari heeft om beide smartphones te voorzien van Lollipop. Voor de HTC One M8 lijkt dat geen probleem te gaan worden, want in Maleisië is de Android 5.0 update inmiddels beschikbaar voor het simlockvrije model zonder provider-branding.

De HTC One M8 Developer Edition werd vorig week in de Verenigde Staten al voorzien van de update, de Google Play Edition heeft de update in december al ontvangen en nu lijkt dan ook de reguliere variant aan de beurt te zijn. De Android 5.0 Lollipop update wordt via de ingebouwde OTA-functionaliteit (over-the-air) van Android aangeboden en weegt 650MB. HTC’s eigen Sense 6.0 interface is nog steeds aanwezig, waardoor je afgezien van de nieuwe Android features niet veel toegevoegde functionaliteit van HTC hoeft te verwachten.

[sc:adsense-tekst ]

Android 5.0 Lollipop brengt voor de HTC One M8 een nieuwe multitask scherm, waar nu ook de tabbladen van Chrome in worden weergegeven, een nieuw lockscreen waarop voor het eerst notificaties kunnen worden weergegeven en een nieuw quick-settings menu dat kan worden geopend door de notificatiebalk met twee vingers omlaag te trekken. Daarnaast moet de HTC One M8 een stukje beter presteren dankzij Android Runtime dat in Android 5.0 het gedateerde Dalvik Runtime verving.

Ons advies is om de update via een WiFi verbinding binnen te halen, zodat je databundel niet gelijk wordt leeggetrokken, en ook is het vereist dat de accu voor meer dan 50% is opgeladen.

Is de update al op jouw HTC One M8 verschenen? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

12 Reacties

 1. heeft iemand al lollipop voor HTC One (M7) gezien of gekregen?

  Reageer
 2. Hier ook op de M8. Erg spannend is die lolli niet…

  Reageer
 3. Yes!
  Zojuist Lollipop op mijn HTC ONE M8 geïnstalleerd.
  Nu eens lekker uit gaan zoeken wat er nu daadwerkelijk allemaal gewijzigd is.

  Reageer
 4. Nog steeds niks idd maar dat ligt meer aan de providers volgens mij

  Reageer
 5. Ik check zowat elke dag, maar ook in Eindhoven (provider T-Mobile) ook nog steeds geen Lollipop op mijn M8:-(

  Reageer
 6. Ook hier nog niet voor de HTC ONE M7

  Reageer
 7. Ik haat wachten.

  Reageer
 8. Nog niks helaas

  Reageer
 9. Hier in Tilburg ook niets

  Reageer
 10. Nog steeds niks

  Reageer
  • non steeds nix

   Reageer
 11. Nog niet om mijn telefoon helaas….

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*