Uitrol Android 5.0 update voor HTC One M8 van start gegaan

Updates

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar HTC lijkt inmiddels te zijn begonnen met de uitrol van de Android 5.0 Lollipop update voor de HTC One M8. Momenteel lijkt het alleen nog te gaan om de Developer Edition, echter verschilt dit model qua hardware niet met het reguliere model en het lijkt er dan toch op dat de update daadwerkelijk klaar is.

De Developer Edition van de HTC One M8 heeft als extra eigenschap een ontgrendelde bootloader, hiermee kun je het toestel eenvoudig voorzien van root-toegang en bijvoorbeeld een custom-rom installeren. Op de editie voor ontwikkelaars draait overigens gewoon de Sense interface van HTC en is qua uiterlijk ook identiek aan het standaard model.

[sc:adsense-tekst ]

Recentelijk wist HTC insider LlabTooFeR al te melden dat de HTC One M8 binnen 1 of twee weken wordt geüpdatet naar Android 5.0 Lollipop. Nu de Developer Edition al wordt geüpdatet ligt het ook voor de hand dat de Lollipop update op korte termijn wordt uitgebracht voor het model dat is Nederland te koop is.

De update brengt een groot aantal verbeteringen en bug fixes, maar daarnaast natuurlijk ook alle gebruikelijke features van Android 5.0 Lollipop. HTC Sense 6 is nog steeds aanwezig en heeft ook enkele Material Design elementen gekregen. Verder is er een zoekfunctie toegevoegd in het instellingen menu, worden er notificaties getoond op het lockscreen en ook is er nu een overzicht met recente apps en tabbladen.

htc-one-m8-android-5.0-update

De Android 5.0 update voor de HTC One M8 weegt 585MB en het is verstandig om de update te downloaden via je WiFi netwerk, zodat de update geen grote hap uit je databundel neemt. We houden je op de hoogte wanneer de uitrol ook hier in Nederland van start gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*