Opnieuw Android 5.0 update voor Galaxy Note 3 gelekt

Samsung

Android_Lollipop_Liste-0dbd07cfabd323ceDe Android 5.0 Lollipop update werd onlangs al per ongeluk gelekt voor de Samsung Galaxy Note 3, echter bleek het hier niet alleen om een foutje te gaan, want de software-update zat vol met fouten en bugs en was alleen beschikbaar voor de Exynos variant. Vandaag is er een nieuwe versie van de Android 5.0 update voor de Galaxy Note 3 gelekt, ditmaal voor het internationale model (SM-9005) met Snapdragon 800 processor en daarnaast zou de firmware een stuk stabieler zijn.

Gebruikers kunnen zelf de Android 5.0 update installeren op een Galaxy Note 3. Je bent voor dit proces echter wel een paar dingen nodig: de 1,1GB grote ROM voor de Galaxy Note 3 (SM-N9005), de Odin app en ook moet je weten hoe je de software kan gebruiken op je computer. De volledige handleiding kan hier worden gevonden, maak wel eerst een backup van al je data voordat je van start gaat met de installatie.

Android 5.0 op de Galaxy Note 3 brengt een vernieuwde versie van TouchWiz met de standaard app wisselbaar van Google. Daarnaast heeft Lollipop het einde ingeluid voor Dalvik Runtime en in plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van het superieure ART (Android Runtime), deze verandering resulteert in sneller startende apps, maar dit betekent ook dat alle apps eerst moeten worden omgezet, waardoor de Galaxy Note 3 er de eerste keer aanzienlijk langer over zal doen om op te starten. Het XPOSED framework werkt daardoor dus ook niet langer en dat is voor bepaalde gebruikers een belangrijke overweging.

Enkele andere vernieuwingen van Android 5.0 zijn grafische elementen van het door Google geïntroduceerde Material Design, nieuwe animaties, betere accuduur, snellere prestaties en notificaties kunnen nu worden weergegeven op het startscherm van de Galaxy Note 3.

Ga hier naar het XDA topic dat zich volledig richt op de Android 5.0 update voor de Note 3. Ga je liever zelf niet aan de gang met het installeren van updates, dan is het natuurlijk ook een optie om te wachten totdat Samsung de definitieve versie van de firmware uitbrengt via de OTA (over-the-air) functionaliteit van Android.

6 Reacties

 1. ik heb een bug ontdekt en dat is de batterij die nu in 8 uur tijd op 33 procent staat wifi heeft de hele dag uit gestaan en toestel is bijna niet gebruikt

  Reageer
 2. Ik heb ook lollipop geïnstalleerd vanaf custom Rom cm 12, bij mij werkt alles prima, alleen als ik de home knop ingedrukt houd voor apps afsluiten dan oogd dat wat traag. Mijn wifi onthoud het wachtwoord niet, elke x inloggen als ik thuis kom. En hoop dat ik in de toekomst kan updaten naar de Nederlandse versie van Android 5.0

  Reageer
 3. ook hier geinstalleerd ziet er vloeiend uit loopt perfect ook hier nog geen fouten kunnen ontdekken

  een vraag hebben jullie na installatie een hard reset uitgevoerd ?

  Reageer
 4. Ik heb hem sinds gisteren geïnstalleerd. Tot nu toe geen problemen. De update voegt ook functionaliteiten van de Note 4 toe, zoals bijvoorbeeld het samenvoegen van actiememo en s note, waardoor er een automatische backup van je notities plaats kan vinden. Ik ben tot nu toe zeer tevreden.

  Reageer
 5. Ik heb de update geïnstalleerd en werkt perfect.
  Er word niet opgeteld bij de knox teller omdat het een officiële update is.
  Ook heb nog geen problemen ontdekt.

  Reageer
  • Goed om te horen! Bedankt voor je info.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*