Alles wat je moet weten over de iPhone 8 en 8 Plus

Smartphones

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanavond officieel gepresenteerd. Het tweetal is qua uiterlijk gebaseerd op de iPhone 7-serie van vorig jaar, maar ditmaal is er gekozen voor een glazen achterkant in plaats van een aluminium behuizing. Een andere belangrijke vernieuwing is de Apple A11 Bionic-soc, met een intern ontworpen gpu en isp.

Apple heeft het schermformaat van de iPhone 8 en 8 Plus ongewijzigd gelaten. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1334 x 750 (326 pixels per inch), terwijl de iPhone 8 Plus is voorzien van een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 pixels per inch). In beide gevallen betreft het een lcd-scherm met True Tone-technologie, waarbij de kleurtemperatuur wordt aangepast op basis van de omgeving. Verder hebben de schermen 3D Touch en een maximale helderheid 625 cd/m2.

→ Schrijf je nu in bij KPN en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X, 8 of 8 Plus beschikbaar zijn.

De geruchten over de A11 bleken, net als vrijwel alle overige geruchten, waar te zijn. Apple’s nieuwste chip is een hexacore-soc verdeeld in twee clusters, bestaande uit twee cores voor goede prestaties en vier efficiëntere cores voor lichtere taken. Alle cores kunnen bovendien tegelijkertijd actief zijn. De gpu is volgens Apple 30 procent sneller dan de gpu uit de A10 Fusion-soc van vorig jaar. Ondanks de verbeteringen qua prestaties ligt het stroomverbruik bij dezelfde load de helft lager. Daarnaast werd er aan de A11 een eigen isp toevoegd om het verwerken van beelden te versnellen. De toestellen ondersteunen 4g+ en Bluetooth 5.0.

Aan de achterzijde van de iPhone 8 is er gekozen voor een nieuwe 12-megapixelcamera, die efficiënter werkt en 83 procent meer licht vangt dan zijn voorganger. De iPhone 8 moet daardoor beter presteren in situaties bij weinig licht. De dubbele camera van de iPhone 8 Plus heeft net als de iPhone 7 Plus, een f/1.8-lens en een f/2.8-telelens. Beide camera’s worden bijgestaan door een flitser met vier leds. Beide camera’s zijn ook geoptimaliseerd voor augmented reality en de gyroscoop en snelheidsmeter zijn daarop ingesteld. Selfies kunnen worden vastgelegd in een maximale resolutie van 7 megapixel.

Beide modellen draaien uit de doos op iOS 11 en Apple heeft enkele nieuwe functies toegevoegd aan de camera-app. Gebruikers kunnen met de Portrait Lightning-functie een persoon losknippen van de achtergrond en de belichting aanpassen, zodat de contouren van het gezicht nadrukkelijker zichtbaar zijn. Vanwege de nieuwe processor is het verder mogelijk om video’s in 4k op te nemen met 60 frames per seconde en slow-motion video’s kunnen worden geschoten in 1080p met 240 frames per seconde.

Het ontwerp van de iPhone 8 en 8 Plus is grotendeels ongewijzigd gebleven, maar de metalen achterkant is ingeruild voor glas om draadloos laden mogelijk te maken. Dat gebeurt via de Qi-standaard en dat zorgt ervoor dat bestaande laders ook met de nieuwe iPhones werken.

In Nederland is het vanaf 15 september mogelijk om een pre-order voor de iPhone 8 of iPhone 8 Plus te plaatsen. De iPhone 8 is beschikbaar vanaf 809 euro, terwijl de iPhone 8 Plus minimaal 919 euro gaat kosten, beide zijn te configureren met 64GB of 256GB opslaggeheugen en komen in de kleuren zwart, zilver en goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren