Apple werkt aan goedkopere 6,1-inch iPhone zonder 3D Touch

Smartphones

De verwachting is dat Apple in 2018 drie nieuwe iPhones gaat onthullen, waaronder een iPhone X Plus en een betaalbare 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Volgens de Commercial Times zal het lcd-scherm desondanks nog steeds geavanceerder zijn ten opzichte van eerdere iPhones.

Goedkopere iPhone met iPhone X-ontwerp

Apple zou namelijk gebruik willen maken van de zogenaamde ‘Full Active’ lcd-technologie. In tegenstelling tot traditionele schermen, zoals die van de iPhone 7 en 8, hebben deze nieuwe panelen ultradunne randen van slechts 0,5 mm aan alle vier zijden. De ‘Full Active’-schermen van Japan Display zijn 6-inch groot en hebben een resolutie van 2160 x 1080 pixels met een beeldverhouding van 18:9.

Dat zou erop kunnen wijzen dat de nieuwe iPhone een groter scherm zal krijgen, waarschijnlijk met een uitsparing voor het TrueDepth-camerasysteem. KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo kwam eind 2017 al met het nieuws dat het ontwerp van deze goedkopere iPhone zal zijn te vergelijken met uiterlijk van de iPhone X. Een 6,1-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1080 toont 395 pixels per inch, terwijl Kuo sprak over een pixeldichtheid van 320 tot 330 pixels.

Lagere prijs dankzij lcd-scherm

De berichtgeving van de Commercial Times komt overeen met een rapport van The Wall Street Journal in september, waarin werd geclaimd dat Apple plannen zou hebben om geavanceerde lcd-schermen van Japan Display te gebruiken in sommige iPhones die in 2018 worden uitgebracht. Xiaomi gebruikt dergelijke schermen ook voor zijn Mi Mix 2. Door gebruik te maken van lcd-schermen kan Apple de 6,1-inch iPhone tegen een lagere prijs verkopen. Verder zou het toestel beschikken over een aluminium frame en een enkele camera, terwijl 3D Touch zou ontbreken.

In zijn meest recente rapport voorspelde Kuo dat de 6,1-inch iPhone een mid-range smartphone zal zijn met een prijs tussen $ 700 en $ 800 in de Verenigde Staten, een stijging van zijn eerdere schatting van $ 650 tot $ 750.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*