Motorola

10

Gebruikersscore

Motorola Motorola Moto 360

[tabs][tab title=’Motorola Moto 360′]moto-360-goud-4We hebben er even op moeten wachten maar de tijd is alleen aangebroken. Vanaf 10 november is de Motorola Moto 360 met Android Wear officieel beschikbaar in Nederland. De smartwatch is samen met de LG G Watch R de enige smartwatch met een (bijna) rond scherm en als je niet beter zou weten dan zou je bijna denken dat het gaat om een traditioneel analoog horloge. Het scherm van de Motorola Moto 360 is niet helemaal rond omdat de lichtsensor in een klein balkje zit verwerkt aan de onderzijde.

De behuizing van de Motorola Moto 360 is gemaakt van aluminium en in totaal zijn er bij de lancering in Nederland twee varianten beschikbaar: een zwarte en grijze Moto 360, maar Motorola lijkt op de achtergrond ook al druk bezig te zijn met een gouden versie en later dit najaar zullen er ook metalen bandjes worden uitgebracht. De bandjes van de Moto 360 zijn overigens eenvoudig te vervangen en maken niet gebruik van een aparte aansluiting, waardoor je bijvoorbeeld ook een bandje bij de juwelier kan aanschaffen en gebruiken. Aan de rechterknop van de aluminium kast vinden we een ronde knop die ervoor zorgt dat je altijd snel kan terugkeren naar het hoofdmenu van Android Wear.

[alert][sc:moto360widget ][/alert]

Qua hardware specificaties is er ook weinig op te merken aan de Moto 360. Het lcd-scherm van de Moto 360 is 1,56” inch groot en heeft een resolutie van 320 x 290 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 205 pixels per inch. Om een goede duurzaamheid te garanderen heeft Motorola voor het Gorilla Glass 3 van Corning gekozen voor optimale bescherming van het belangrijkste onderdeel van de smartwatch, het scherm. Het klokje is IP67-gecertificeerd en dat betekent dat de smartwatch zonder schade gevolgen 30 minuten in water kan worden gebruikt tot een maximale diepte van 1 meter.

De Moto 360 draait op een Texas Instruments OMAP 3 processor in combinatie met 4GB opslagruimte en 512MB werkgeheugen. Er is ook een trilmotor geplaatst in het klokje voor het alarmeren bij inkomende notificaties en de twee microfoons worden gebruikt voor het communiceren met diensten als bijvoorbeeld Google Now. De Motorola Moto 360 weegt ondanks al deze features slechts 49 gram.

Naast het weergeven van de tijd is er met de Motorola Moto 360 nog een hoop meer mogelijk en net als veel andere fabrikanten richt men zich voornamelijk op het verbeteren van je levensstijl. De smartwatch kan door middel van een pedometer het aantal gelopen stappen tellen en ook is de Moto 360 voorzien van een hartslagmeter. Beide functies proberen je te helpen bij het bereiken van een gezondere levensstijl. Wil je dat liever niet? Geen probleem, want beide functies zijn gewoon uit te schakelen.

De Motorola Moto 360 is compatible met alle Android producten vanaf Android 4.3 Jelly Bean of nieuwer. Na het verbinden met je smartphone/tablet kun je allerlei functies gebruiken van je telefoon, zo kun je op een tekstbericht reageren door een commando in te spreken via Google Now, het instellen van een herinnering, het vragen naar de weg via Google Maps of het bekijken van de weersvoorspelling. Niet alleen kun je communiceren met je Android smartphone, maar ook worden notificaties automatisch doorgestuurd naar je Moto 360. Ontvang je een email, een berichtje via Facebook, sms of iets in deze categorie dan zal je direct een notificatie zien verschijnen op je smartwatch. Zo hoef je niet langer elke keer je telefoon uit je zak te halen voor onbelangrijke berichten of e-mails.

Doordat de Motorola Moto 360 draait op Android Wear is het voor ontwikkelaars ook mogelijk om apps te ontwikkelen en te installeren op de smartwatch. Het besturingssysteem is vrij nieuw en het aanbod is daardoor nog vrij beperkt, maar populaire apps als WhatsApp, Facebook Messenger, RunTastic, Pinterest, Evernote en PayPal zijn inmiddels al beschikbaar voor gebruik. Voor de rest kan het hele grafische uiterlijk van de wijzerplaat volledig worden gepersonaliseerd. Je hebt de keuze uit een aantal standaard wijzerplaten, maar ook kunnen ze worden gedownload via de Android Wear store.

Een veel gehoorde klacht over de Moto 360 was dat de smartwatch zeer kort meeging op een volledig opgeladen accu. Het goede nieuws is dat een recente software-update dit probleem heeft verlopen. Het bepalen van een accuduur is een lastig verhaal vanwege het wisselende gebruik, maar de Moto 360 zal het zonder veel problemen 36 uur uithouden. De interne 320mAh accu kan draadloos worden opgeladen via een oplaaddock die standaard bij de Moto 360 zal worden geleverd.

In Nederland is het via CoolBlue nu mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de zwarte of grijze Motorola Moto 360. De adviesprijs van de Moto 360 is 249 euro en de verwachte leverdatum is momenteel 11 november.[/tab]
[tab title=”Reviews”][WPCR_INSERT][/tab]
[tab title=’Kopen’][sc:moto360widget ][/tab]

[tab title=’Specificaties’]

Chipset TI OMAP 3
Scherm 1.5-inch LSC-IPS (320 x 290 pixels/205ppi)
Geheugen 4GB eMMC / 512MB RAM
Accu 320mAh
Besturingssyteem Android Wear (Android 4.3+ smartphone)
Afmetingen 46 mm diameter x 11.5 mm hoog
Gewicht 64 gram (zonder bandje)
Connectiviteit Bluetooth 4.0 Low-Energy
Sensor Gyroscoop, stappenteller, lichtsensor, accelerometer, hartslagmeter
Kleuren Zwart/grijs met lederen polsband
Overige Water- en stofbestendig (IP67), draadloos oplaadstation

[/tab]

[tab title=’Media’]

Google kondigde recentelijk de Android Wear software aan voor draagbare elektronische producten, zoals bijvoorbeeld een smartwatch, maar het product dat direct de show wist te stelen is de Motorola Moto 360. De Motorola smartwatch zal naar verluidt vanaf juli beschikbaar zijn. Het is een indrukwekkend staaltje technologie, want in tegenstelling tot de smartwatch producten van de concurrent heeft de Motorola Moto 360 een rond scherm gekregen, in plaats van een hoekig gevormd scherm.

De Motorola Moto 360 lijkt daardoor veel meer op een traditioneel horloge, vooral we hem naast de hoekige Pebble Steel of Samsung Gear 2 leggen. Samen met de verwissel leren en metalen bandjes lijkt de Moto 360 de concurrentie aan te moeten gaan met de nog onaangekondigde iWatch, die Apple mogelijk op 2 juni zal gaan aankondigen tijdens het WWDC 2014.

Motorola Moto 360 Kopen

De Motorola Moto 360 zal deze zomer 1 van de eerste Android Wear producten zijn, maar het blijft onduidelijk wanneer de lancering zal plaats vinden en of wij in Nederland ook direct bij de eerste landen zullen behoren. Het ligt voor de hand dat we tijdens het Google I/O evenement eind juni meer krijgen te horen over de prijs en specificaties van de Moto 360.

Gezien de gebruikte technologieën en het luxueuze ontwerp zal de Motorola Moto 360 zeker geen goedkoop gaan worden. Het zal zeker niet net zo duur worden als de high-end smartphones, maar een prijs van rond de 300 tot 350 euro zal zeker geen verassing zijn.

Een Motorola Moto 360 kopen zal in Nederland hopelijk spoedig mogelijk zijn, wij zullen je op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Motorola Moto 360 Specificaties

We weten al geruime tijd van het bestaan van de Motorola Moto 360, maar tot op heden heeft het bedrijf nog weinig details vrijgegeven over de specificaties van het horloge. Het is mogelijk dat nog niet alle knopen zijn doorgehakt, echter zal de hardware ook minder interessant zijn in vergelijking met bijvoorbeeld een quad-core smartphone.

Wat we al wel weten is dat de Moto 360 om zowel de linker- als rechterpols kan worden gedragen. Hoewel er wel een hardware knop aan de zijkant is te vinden, blijft het natuurlijk wel mogelijk om de interface gewoon om te draaien, aangezien je naar een scherm kijkt. De knop aan de zijkant zal daarom altijd de goede kant opwijzen.

Het scherm is deels te vergelijken met een scherm van een smartphone, waardoor het natuurlijk ook kapot kan gaan wanneer je de Motorola Moto 360 per ongeluk op de grond laat vallen. Voor diegene die wat klunzig zijn is er goed nieuws, want Motorola heeft gekozen voor saffier glas in plaats van het traditionele Gorilla Glass dat tegenwoordig op bijna elke smartphone is te vinden.

Glas van saffier is volgens de expers maar liefst 4 keer zo sterk dan het Gorilla Glass van Corning. Niet alleen heeft Motorola overigens interesse in deze technologie, want van Apple wordt ook verwacht dat men saffier gaat gebruiken voor de iPhone 6 en de iWatch.

De Moto 360 is verder niet waterdicht, maar volgens Motorola wel waterbestendig. Dit betekent dat je zonder problemen de tijd en notificaties kan aflezen terwijl het buiten aan het regenen of wanneer je net je handen aan het wassen bent.

Motorola Moto 360 Ondersteuning

Waar de Samsung Gear 2, Gear 2, Gear Fit en Galaxy Gear alleen maar werken in combinatie met een beperkt aantal Samsung smartphones, zal de Moto 360 met smartphones werken van alle fabrikanten, en dus niet alleen met de Moto X of de Moto G. Volgens Motorola is de Moto 360 compatible met alle Android 4.3 en Android 4.4 smartphones en tablets, hoewel Bluetooth 4.0 Low Energy wel hardwarematig moet worden ondersteunt.

Ben je in bezit van een iPhone of iPad dan raden we je aan om verder te kijken, want de Moto 360 zal alleen geschikt zijn voor smartphones en tablets draaiend op het Android besturingssysteem.

Motorola Moto 360 Accuduur

Het ronde scherm van de Motorola Moto 360 zal naar verluidt gebruik maken van de OLED technologie. Hierdoor is het mogelijk om de accu te ontzien en ook maakt OLED het mogelijk om een rond scherm te gebruiken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de OLED 40% minder stroom verbruikt wanneer het zwarte beelden toont ten opzichte van LCD, omdat de individuele pixels kunnen worden uitgeschakeld.

Dit is vermoedelijk ook de reden dat het merendeel van alle Motorola Moto 360 afbeeldingen een prachtig horloge tonen met een zwarte digitale wijzerplaat. We vermoeden zelfs dat het scherm van de Moto 360 daardoor continue kan worden ingeschakeld, terwijl de Gear 2 van Samsung bijvoorbeeld elke keer nog moet worden aangezet om de tijd af te lezen. Het zal voor Motorola in ieder geval belangrijk zijn dat de Moto 360 het op zijn minst 24 uur kan volhouden, zonder dat je daarvoor een accu nodig bent.

Maar hoe is de Motorola Moto 360 op te laden? Het antwoord op deze vraag is draadloos. De Moto 360 heeft namelijk geen micro-USB poort. Aan de onderkant van de smartwatch vinden een opvallende paarse afwerking, wat vermoedelijk duidt op ondersteuning voor de populaire draadloze Qi standaard.[/tab][/tabs]

1 Reactie

  1. Zijn de bandjes voor de Moto 360 al apart verkrijgbaar?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*