.

Zo installeer je extra games op de Nintendo Classic Mini: NES

Gaming

De Nintendo Classic Mini: NES is sinds de lancering in november vrijwel continu uitverkocht geweest en volgens verschillende bronnen betreft het zelfs een eenmalige productie. Het kleine spelcomputertje komt met 30 games die vooraf zijn geïnstalleerd en via de officiële manier is het niet mogelijk om het aanbod uit te breiden. Kort na de release van de Classic Mini: NES slaagden hackers er echter in om een aangepaste kernel te draaien en dat heeft nu geresulteerd in een nieuwe hack, waarmee je nieuwe games kan installeren.

Nintendo Classic Mini: NES

Zo installeer je extra games

In een thread op Reddit werd in het afgelopen weekend naar een tool gelinkt waarmee je de Classic Mini: NES kan hacken en werd beschreven hoe je extra games kan toevoegen. De oude NES-games nemen namelijk vaak slechts enkele KB’s aan data in beslag, terwijl het systeem zelf over 512MB aan opslaggeheugen beschikt, oftewel genoeg ruimte voor een groot aantal klassiekers die momenteel nog ontbreken. Wanneer je de stappen op de juist manier uitvoert kun je alle ROM-bestanden van NES-games afspelen. Er zijn legale manieren om een ROM te creëren van een origineel spel en illegale manieren, waarbij we je niet zullen helpen.

Nog niet in het bezit van de Nintendo Classic Mini: NES? Je kan je in Nederland inschrijven bij volgende aanbieders: Media Markt, Bart SmitIntertoysBol.com en Coolblue.nl. Na inschrijving ontvang je mogelijk nog een e-mail ter bevestiging, echter schrijf je je niet in voor een nieuwsbrief. Op de site van de Media Markt, Bart Smit en Intertoys kun je eveneens controleren of de Classic Mini: NES in een van de winkels op voorraad is – momenteel is de console beschikbaar bij verschillende vestigingen. We raden iedereen overigens aan om eerst te bellen, want het kan zijn dat een winkel eerst alle reserveringen wegwerkt.

Om de hack op de Nintendo Classic Mini: NES uit te voeren creëer je een save in het eerste slot van Super Mario Bros. Mocht je dit al hebben gedaan, dan is het niet nodig om deze stap nogmaals uit te voeren. Vervolgens koppel je de Classic Mini: NES aan je computer met een micro-usb-kabel. Voordat we verdergaan willen we je waarschuwen dat het uitvoeren van de onderstaande stappen kan resulteren in een brick, let daarom goed op en volg de instructies nauwkeurig.

Na het verbinden van de console met je computer, moet het apparaat worden opgestart in een zogeheten FEL-modus, een boot level-modus in Linux. Deze modus start je door de power-knop in te drukken en vast te houden wanneer de Classic Mini: NES is uitgeschakeld. Blijf de power-knop indrukken en druk nu ook op reset. Terwijl je dit doet zal er een sunxi-FEL-interface op je computer moeten draaien; de download en additionele informatie kan hier worden gevonden.

Het laatste gedeelte is het aanpassen van de bestanden op de Classic Mini: NES, zodat de console de extra games accepteert:

  1. Download Sunxi en installeer de driver met Zadig.
  2. Activeer FEL-mode door de reset-knop in te drukken bij het aanzetten van de Classic Mini.
  3. Download hakchi hier en start de applicatie.
  4. Dump de uBoot en kernel van je Classic Mini: NES. De uBoot moet md5 b13b538f6b7c86623ceea69c456d4eb5, 8ce1857653874e8f0cd3fe68abe1bb4a of 9b8046b47c947d9fa322976c038003e0 zijn, mocht dit niet het geval zijn dan is het mogelijk onveilig om door te gaan.
  5. Gebruik NesMini Shell om je ROM’s voor te bereiden. Plaats de ROM’s daarna in de onderstaande locatie:
    mod/hakchi/transfer/rootfs/usr/share/games/nes/kachikachi/
  6. Pak de kernel uit en pak deze daarna weer in.
  7. Voer een memboot uit, waarna de NES wordt uitgeschakeld en FEL-mode weer wordt geactiveerd.
  8. Flash de kernel eenmalig, je hoeft dit daarna niet opnieuw te doen. Je kan de mod laden door de eerste savegame van Super Mario Bros te laden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren