Zelfstandige vr-headset Oculus komt in 2018 voor 200 dollar

Gaming Virtual Reality

Facebook zal later dit jaar een afzonderlijke virtual reality-headset van Oculus gaan introduceren, zo claimt het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg. De headset werkt zonder pc of smartphone en zou in 2018 moeten verschijnen. Een naam voor het product is er nog niet, echter staat het wel vast dat het onder de Oculus-tak zal vallen, behalve in China, waar het als een apparaat van Xiamoi op de markt wordt gebracht als onderdeel van een partnerschap dat zich uitstrekt tot de productieplannen voor de headset.

Oculus creëert nieuwe vr-headset

Draadloze virtual reality-headsets die geen extra apparaten vereisen is een bekend doel voor Facebook en Oculus. Eerder sprak Facebook-ceo Mark Zuckerberg al over een nieuwe categorie die zich tussen de headsets voor smartphones, zoals de Samsung Gear VR, en de high-end brillen, zoals de Oculus Rift en HTV Vive, moet nestelen. Facebook is overigens niet de enige partij die aan een zelfstandige vr-headset werkt, want HTC kondigde eerder dit jaar al een vergelijkbaar apparaat aan op basis van het Google Daydream-platform.

Naast een afzonderlijke headset, werkt Facebook ook aan een draadloze versie van de Rift, die draadloos dezelfde mogelijkheden moet bieden als de versie die moet worden verbonden met een pc. Dit prototype, codenaam Santa Cruz, is nog in ontwikkeling en het is nog onbekend wanneer de release zal plaatsvinden.

De afzonderlijke headset draagt de codenaam Pacific en lijkt volgens de bronnen van Bloomberg sterk op de Rift, maar is tegelijkertijd lichter dan de Samsung Gear VR en wordt aangedreven door een mobiele Snapdragon-processor van Qualcomm met betere grafische mogelijkheden dan de Gear VR. Verder is er geen positionele tracking beschikbaar vanwege het gebrek aan Oculus-sensoren.

Om de headset te gebruiken ben je niet langer een prijzige pc nodig en het apparaat wordt ook aanzienlijk goedkoper. Facebook zal de Pacific naar verluidt voor ongeveer 200 dollar willen verkopen, waardoor het veel meer exemplaren denkt te kunnen verkopen in vergelijking met de duurdere Rift (die momenteel voor 449 euro in de aanbieding is). Oculus blijft de Rift en de PC, evenals de Gear VR van Samsung, volledig ondersteunen met het doel om zoveel mogelijk opties aan te bieden om kennis te maken met virtual reality.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*