.

Oculus Rift met Touch-controllers kopen? Nu tijdelijk 449 euro

Gaming Virtual Reality

De Oculus Rift en Oculus Touch krijgen een grote (maar tijdelijke) prijsverlaging. In de komende zes weken wordt de bundel aangeboden voor 449 euro, een korting van bijna 300 euro op de reguliere prijs. De lage prijs wordt gebruikt om de Rift in de zomer te promoten, nu de headset iets langer dan een jaar beschikbaar is. Volgens Jason Rubin van Oculus is de lagere prijs bedoeld om consumenten te overtuigen die virtual reality tot op heden nog links hebben laten liggen vanwege de prijs, en mensen die niet op de hoogte zijn van de groeiende bibliotheek van apps en games.

Oculus Rift met Touch-controllers

Het is niet voor het eerst dat de Oculus Rift een prijsverlaging krijgt, want in de lente werd de bundel al voor 100 euro minder aangeboden. Overigens heeft de aanbieding geen invloed op de prijs van de losse headset en controllers, die nog steeds voor respectievelijk €599 en €119 worden aangeboden. Consumenten hoeven volgens Rubin niet bang te zijn dat deze prijsverlaging betekent dat de huidige generatie het einde van zijn levensduur nadert. “Iemand die de Rift gaat kopen hoeft niet bang te zijn dat de hardware snel verouderd. De Rift gaat de komende jaren nog voor veel plezier zorgen.”

De Oculus Rift met Touch-controllers is via Coolblue verkrijgbaar in Nederland.

Rubin zegt dat de hardware geen invloed heeft op de populariteit van virtual reality. “Het is de prijs en content, en nu we het punt hebben bereikt waar we ons comfortabel met de content, zullen we de headset agressiever gaan prijzen.”

De Oculus Rift met Touch-controllers is nu goedkoper dan de PlayStation VR, omdat de headset van Sony zonder controllers en camera voor tracking wordt geleverd. Het gehele pakket bestaat uit de Rift-headset, een Xbox One-controller, twee Oculus Touch-controllers en zeven games: Lucky’s Tale, Medium, Toybox, Quill, Dead and Buried, Dragon Front en Robo Recall. Om de Oculus Rift te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van een desktop of laptop met een Intel Core i3 processor, een NVIDIA GTX 960, 8GB aan werkgeheugen en USB 3.0-aansluitingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren