‘Veel functies van PlayStation 5 (PS5) zijn goed bewaarde geheimen’

Gaming

De verwachting is dat de PlayStation 5 net als Xbox Series X ondersteuning zal bieden voor variable rate shating (VRS), echter kwam de functie tijdens de recente presentatie van PS5-systeemarchitect Mark Cerny niet aan bod. Volgens de voormalige Principal Software Engineer van de console is er een goede reden waarom nog niet alle functies zijn besproken.

Op zijn Twitter-profiel sprak Matt Hargett over het feit dat VRS nog niet is benoemd door Sony en hij benadrukte hoe moeilijk het is om erover te praten, omdat de mate waarin het de prestaties zal helpen niet alleen per game, maar mogelijk per scène per game zal verschillen. VRS helpt bij het efficiënter benutten van de hardware. In plaats van gpu-cycli uniform aan elke pixel op het scherm toe te kennen, kunnen ze prioriteit geven aan individuele effecten op specifieke gamepersonages of belangrijke omgevingsobjecten. Deze techniek resulteert in stabielere framerates en hogere resoluties, zonder een dat het grote negatieve gevolgen heeft voor de beeldkwaliteit. Om te profiteren van VRS moet je overigens in het bezit zijn van een apparaat met een HDMI 2.1-poort.

Matt Hargett onthulde ook dat er tot nu toe veel dingen zijn die nog niet zijn gepresenteerd en dat deze geheimen goed worden bewaard.

Hij sprak ook over de verschillen tussen de PS5 en Xbox Series X en zei dat elk platform zijn eigen platform sterke en zwakke punten heeft. “We hebben nog niet van elke gamemaker op de planeet gehoord die games ontwikkelt op de nieuwste devkits. Elk platform heeft zijn unieke sterke en zwakke punten op hardwareniveau, dus het is een kwestie van voorkeur – geen hard feit”, aldus Hargett.

Wil je er zeker van zijn dat je de PlayStation 5 op de dag van release ontvangt? Schrijf je dan nu in voor onze notificatiedienst, waarbij je automatisch een e-mail ontvangt wanneer het in Nederland mogelijk wordt om een pre-order te plaatsen. We nemen daarbij alleen winkels mee die daadwerkelijk weten hoeveel exemplaren ze zullen ontvangen, zodat je niet achter het net vist.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren