Star Wars: Battlefront krijgt toch dedicated servers

Gaming

Het is inmiddels al enige tijd duidelijk dat de Star Wars Battlefront bèta begin oktober voor iedereen van start gaat, en dat is goed nieuws voor iedere PlayStation 4, Xbox One en PC bezitter die de game graag wil uitproberen zonder verplicht een pre-order te moeten plaatsen. Daarnaast kondigde studio DICE ook aan dat het matchmaking systeem onder handen is genomen, waardoor het niet langer mogelijk is om een volledig lijst van alle beschikbare servers te bekijken.

Star Wars Battlefront Online

In Battlefront wordt je automatisch in een server geplaatst met spelers die qua statistieken nagenoeg gelijkwaardig aan je zijn. Overigens is het spelen met je vrienden geen enkel probleem, want Star Wars Battlefront biedt gewoon ondersteuning voor de party-systemen van de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Meer over de online modes in Battlefront lees je hier.

[sc:inpost-tekst ]

Na de aankondiging maakten veel Star Wars Battlefront fans zich wel zorgen dat DICE mogelijk geen dedicated servers gaat gebruikt voor de game. Vandaag kunnen we echter goed nieuws brengen, want de website PlayStationLifeStyle.net publiceerde in het afgelopen weekend een interview met hoofdontwerper Jamie Keen en hieruit blijkt dat Star Wars Battlefront gebruik maakt van dedicated servers.

PlayStation LifeStyle: “We weten dat het matchmaking systeem gebaseerd is op vaardigheden, maar we weten niet of dit betekent dat er niet langer dedicated servers zijn. Maakt het nieuwe systeem gebruik van peer-to-peer verbindingen of mogen spelers dedicatied servers verwachten?

Jamie Keen (DICE): “We hebben nog steeds dedicated servers. Abosoluut. Het is één van de belangrijkste dingen om er zeker van te zijn dat wij een ongeëvenaarde online ervaring kunnen bieden voor het spel.”

Star Wars Battlefront wordt op 17 november uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox en PC. Wanneer je nu een pre-order plaatst ontvang je het Battle of Jakku DLC pack gratis.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*