‘Star Wars Battlefront II bevat ondersteuning voor PlayStation VR’

Gaming

Electronic Arts kondigde recentelijk Star Wars Battlefront II aan met als belangrijkste de toevoeging van een singleplayercampagne; een optie die nog ontbrak in het eerste deel. De uitgever heeft helaas nog niet aangekondigd of deel twee opnieuw een speciale modus krijgt voor de PlayStation VR-headset van Sony, echter lijkt de kans daarop steeds groter te worden.

Star Wars Battlefront II

Ondersteuning voor PSVR

Vorige maande suggereerde Alex Mole, CTO van EA’s Criterion, de studio die verantwoordelijk is geweest voor de Star Wars Battlefront Rogue One: X Wing VR Mission voor de PlayStation VR, namelijk dat men opnieuw aan iets tofs werkt, maar ditmaal voor Battlefront II. Daar bleef het niet bij, want een NeoGAF-gebruiker ontving onlangs een PlayStation-nieuwsbrief waarin een cover van Star Wars Battlefront II is te zien, met daaronder het label dat de game geschikt is voor de PlayStation VR. Een andere gebruiker bevestigde dat dit ook het geval was voor de Duitse versie van de nieuwsbrief.

Star Wars Battlefront werd in 2015 door EA op de markt gebracht, terwijl de door Criterion ontwikkeld Rogue One: X-Wing VR Mission DLC voor PlayStation VR in 2016 verscheen, enkele maanden na de release van de headset. Ditmaal lijkt het de bedoeling te zijn dat de content voor de PSVR vanaf het begin aanwezig zal zijn en we hopen dat de ervaring een stukje uitgebreider is dan de enkele missie in Rogue One. Gezien de snelle actie in de game achten wij het onwaarschijnlijk dat Star Wars Battlefront II in zijn geheel in virtual reality kan worden gespeeld. Of andere brillen, zoals de HTC Vive en/of Oculus Rift, ondersteuning krijgen is nog onbekend.

Star Wars Battlefront II wordt op 17 november uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Meer informatie over de game en alle nieuwe mogelijkheden lees je op onze productpagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*