Sony PlayStation VR krijgt demo disc met acht games

Gaming Virtual Reality

De tijd dat tijdschriften en consoles nog met demo schijfjes werden geleverd liggen ver achter ons, maar Sony gaat daar volgende maand verandering in brengen met de komst van de PlayStation VR. Het bedrijf wil vermoedelijk bewerkstelligen dat gamers direct kunnen kennismaken met verschillende manieren van virtual reality.

PlayStation VR demo’s

Op de demo disc zijn in totaal acht virtual reality-titels voor de PlayStation VR-headset te vinden. Het gaat hier om de volgende games: DriveClub VR, PlayStation VR Worlds, Rigs: Mechanized Combat League, Tumble VR, Battlezone, Eve: Valkyrie, Wayward Sky en Headmaster. De volledige versies van het merendeel van de zojuist genoemde games zullen vanaf de releasedatum beschikbaar zijn.

Onbekend is nog of deze demo’s voor de PlayStation VR ook worden toegevoegd aan de PlayStation Store, maar gezien het feit dat ze de headset vereisen; heeft het waarschijnlijk meer zin om direct een disc aan het pakket toe te voegen. Sony hoopt ongetwijfeld dat het zijn gebruikers kan overtuigen om de volledig versie van één van de games aan te schaffen, die ze anders mogelijk nooit hadden geprobeerd.

In Nederland wordt de PlayStation VR op 13 oktober gelanceerd en de headset werkt alleen in combinatie met de PlayStation 4, PS4 Slim en de PS4 Pro, die vanaf 10 november is te verkrijgen. Onduidelijk is nog altijd hoe groot de voorraad zal zijn bij de Nederlandse lancering, terwijl de pre-orders in het buitenland in de tussentijd al meerdere keren zijn uitverkocht.

Daarnaast moet je niet vergeten om een PlayStation Camera aan te schaffen, omdat je de PSVR anders alleen kan gebruiken voor kijken van films of het spelen van 2d-games. Onlangs introduceerde Sony een nieuwe PlayStation Camera die eveneens op 13 oktober te verkrijgen is voor een adviesprijs van €59,99.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*