‘Red Dead Redemption 2 bevat verwijzingen naar Grand Theft Auto VI (GTA 6)’

Gaming

Grand Theft Auto VI is nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn verschillende aanwijzingen dat Rockstar Games op de achtergrond hard werkt aan de game. Volgens een anonieme bron van The Know zou GTA 6 intern bij Rockstar worden aangeduid als Project Americas. Het zou de grootste wereld ooit zijn in de Grand Theft Auto-serie met een vrouwelijke protagonist.

Grand Theft Auto VI

Hoe serieus we deze informatie moeten nemen is moeilijk in te schatten, maar deze week werd er iets opgemerkt in Red Dead Redemption 2 dat deze claims zou kunnen ondersteunen. Volgens de Twitter-gebruiker @TezFunz2 zijn er in de gamebestanden namelijk verwijzingen te vinden naar ‘Americas’. De dataminer ontdekte de naam ‘MISC AMERICAS SCRIPT STATS’ in de bestanden en opmerkelijk genoeg is de naam in een nieuwe update veranderd in ‘MISC SCRIPT STATS’.

De grote vraag is waarom Rockstar de naam heeft veranderd van een dergelijk bestand. Rockstar heeft de gewoonte om code van eerdere games ook te gebruiken voor nieuwe titels. Op GTAforums wisten gebruikers eerder een reeks ‘vehicle flags’ te ontdekken in de code voor Red Dead Redemption 2. Dat is opmerkelijk omdat er geen voertuigen aanwezig zijn in Red Dead Redemption 2. Het zijn allemaal paardenkoetsen en stoomboten.

Volgens eerdere geruchten wordt GTA 6 enorm groot en speelt het zich af tussen Liberty City en Vice City, terwijl het ook missies bevat in delen van San Andreas, zoals Blaine County. Bepaalde winkels zullen verschillende soorten items in verschillende tijdperken verkopen. De dialogen met vreemden van Red Dead Redemption 2 zullen ook worden geïmplementeerd. De ontwikkelaar heeft ook grote plannen voor de multiplayer met updates die nieuwe steden aan de game zullen toevoegen. Rockstar games zou nauw samenwerken met Microsoft en Sony aan cloudgaming, wat moet helpen om van online een nooit eindigend proces te maken.

Het verhaal zou daartegen een standaard GTA-avontuur zijn. “In de game zal je een soort drugsbaron of drugsbarones worden. Je begint als een eenvoudige crimineel in Liberty City die rare klusjes doet en diefstallen pleegt. De speler moet zich omhoog werken en eindigen in Vice City, waar je je bij een beroemde bende zult voegen. Je krijgt de opdracht om de zaken in Liberty City voor je rekening te nemen totdat je teruggebracht wordt naar Vice City en al snel de drugsbaron van de stad wordt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*