Rockstar North werkt aan PS5- en Project Scarlett-games: Grand Theft Auto 6 (GTA 6) in aantocht?

Gaming

Rockstar North, de bekend studio achter de Grand Theft Auto- en Red Dead Redemption-serie, lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6 (GTA 6) voor de volgende generatie consoles. Een vacture op de site van de studio laat zien dat het bedrijf momenteel op zoek is naar een programmeur die kan helpen bij de ontwikkeling van animatiesystemen voor een open wereld-game die draait op de volgende generatie hardware: PlayStation 5 (PS5) en Xbox ‘Project Scarlett’.

Het is de eerste aanwijzing dat Rockstar North werkt aan een titel voor de consoles die eind 2020 zullen verschijnen en gezien van het feit dat Red Dead Redemption 2 net een jaar oud is, ligt het voor de hand dat het om Grand Theft Auto 6 gaat. De laatste GTA-game was Grand Theft Auto V en kwam op 17 september 2013 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360, waardoor we vermoeden dat de ontwikkeling inmiddels vergevorderd is.

We blijven desondanks benieuwd of de game in kwestie ook nog verschijnt voor de huidige PlayStation 4 en Xbox One, omdat Red Dead Redemption 2 de enige game van Rockstar is die specifiek is ontwikkeld voor deze generatie consoles. Bovendien zou een game voor de volgende generatie consoles betekenen dat je een potentiële markt van meer dan 150 miljoen consoles links laat liggen. Aan de andere kant heeft moederbedrijf Take-Two veel geld met microtransacties verdiend, waardoor de noodzaak kleiner lijkt te zijn. Een game ontwikkelen voor twee generaties zal altijd resulteren in het doen van concessies, omdat ontwikkelaars rekening moeten houden met de oudste hardware die beschikbaar is. Voor de game zal het beter zijn om exclusief voor de PS5 en Scarlett te verschijnen.

Volgens eerdere geruchten wordt GTA 6 enorm groot en speelt het zich af tussen Liberty City en Vice City, terwijl het ook missies bevat in delen van San Andreas, zoals Blaine County. Bepaalde winkels zullen verschillende soorten items in verschillende tijdperken verkopen. De dialogen met vreemden van Red Dead Redemption 2 zullen ook worden geïmplementeerd. De ontwikkelaar heeft ook grote plannen voor de multiplayer met updates die nieuwe steden aan de game zullen toevoegen. Rockstar games zou nauw samenwerken met Microsoft en Sony aan cloudgaming, wat moet helpen om van online een nooit eindigend proces te maken.

Het verhaal zou daartegen een standaard GTA-avontuur zijn. “In de game zal je een soort drugsbaron worden. Je begint als een eenvoudige crimineel in Liberty City die rare klusjes doet en diefstallen pleegt. De speler moet zich omhoog werken en eindigen in Vice City, waar je je bij een beroemde bende zult voegen. Je krijgt de opdracht om de zaken in Liberty City voor je rekening te nemen totdat je teruggebracht wordt naar Vice City en al snel de drugsbaron van de stad wordt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*