PS4 Pro draait PlayStation VR-titels op hogere framerates

Gaming

De PlayStation VR wordt volgende maand in Nederland op de markt gebracht en Rez Infinite is een van de eerste games voor het platform. Ontwikkelaar Enhance Games maakte op de Tokyo Game Show bekend dat de game wordt geoptimaliseerd voor de PlayStation 4 Pro en draait op 4k met hogere framerates.

Rez Infinite

De onthulling lijkt te bevestigen dat toekomstige PlayStation VR-titels beter zullen draaien op de hardware van de PlayStation 4 Pro, die vanaf november te koop zal zijn. Rez Infinite kan eveneens worden gespeeld zonder de virtual reality headset, echter promoot Sony de ondersteuning voor virtual reality wel als een van de belangrijkste features.

Mocht je het meeste uit de PlayStation VR willen halen, dan zou je kunnen overwegen om je huidige PlayStation 4 in te ruilen voor de PlayStation 4 Pro. Sony weigerde eerder te reageren op het effect van de PS4 Pro op toekomstige PSVR-games, maar gamers lijkt nu toch hogere resoluties en framerates mogen te verwachten.

Enhance Games zegt dat de PS4 Pro-versie van Rez Infinite op een 4k-resolutie draait met een consistente framerate van 60 frames per seconde. Het exclusieve level Area X zal ook niet-gespecificeerde verbeteringen bevatten in zowel virtual reality als tijdens traditionele 2d-gameplay. De game is verder voorzien van hogere resolutie textures en verbeterde grafische effecten.

Rez Infinite wordt op 13 oktober samen met de PlayStation VR uitgebracht. De PlayStation 4 Pro ligt vanaf 10 november in de winkels. Wil je de PlayStation VR op de dag van release thuis ontvangen, dan raden we je aan om een pre-order te plaatsen, omdat Sony al heeft aangegeven tekorten te verwachten rond de lancering.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*