Project Scarlett: Lockhart langzamer dan Xbox One X, Anaconda vergelijkbaar met RTX 2080 Ti

Gaming

De verwachting is dat Microsoft in 2020 twee nieuwe Xbox-consoles (Project Scarlett) op de markt gaat brengen. Het goedkopere model, codenaam Lockhart, is volgens een nieuw gerucht niet zo krachtig als de Xbox One X, hoewel de console in realistische scenario’s alsnog beter zou presteren. De duurdere variant, codenaam Anaconda, zou qua rekenkracht in de buurt komen van een RTX 2080 Ti, de snelste videokaart van dit moment.

Project Scarlett

Het doorgaans goed geïnformeerde Windows Central claimt dat Lockhart niet zal beschikken over een Blu-ray-speler en alleen overweg kan met digitale content. Lockhart zou volgens het rapport over 4 teraflops aan rekenkracht beschikken, terwijl Microsoft zich met de Anaconda richt op 12 teraflops. De Anaconda komt in dat geval in de buurt van de RTX 2080 Ti (13,4 teraflops), een kaart voor pc’s die voor meer dan 1200 euro wordt aangeboden. Lockhart is op papier niet sneller dan de huidige Xbox One X (6 teraflops), echter vertellen deze cijfers niet het hele verhaal. Windows Central verwacht dat de nieuwe console beter zal presteren dankzij de verbeterde RDNA-architectuur van AMD en geoptimaliseerde tools voor ontwikkelaars.

Microsoft zou de Anaconda willen voorzien van 16GB aan werkgeheugen, waarvan 3GB gereserveerd wordt voor het besturingssysteem, zodat de rest door games kan worden gebruikt. Met Anaconda mikt Microsoft op vier tot vijf keer hogere prestaties dan met de Xbox One X. Het is nog onduidelijk over hoeveel werkgeheugen Lockhart zal beschikken, maar beide systemen worden geconfigureerd met NVMe-opslaggeheugen, dat eventueel kan worden gebruikt als virtueel werkgeheugen.

De NVMe SSD zal de laadtijden drastisch verlagen, waarbij het laden nagenoeg volledig wordt geëlimineerd. Bestaande games met laadtijden tot een minuut worden als gevolgd van deze SSD’s in slechts enkele seconden geladen. Project xCloud stelt gebruikers bovendien in staat om games te streamen op alle Xbox-consoles, terwijl je de game lokaal aan het downloaden bent. Bij de nieuwe consoles staat alles in het teken van het besparen van tijd, het verhogen van leessnelheden met gigabytes pers seconde en mooiere graphics die games naar nieuwe hoogten zullen brengen. Verder kunnen alle huidige Xbox One-games ook zonder problemen op de nieuwe consoles kunnen worden afgespeeld.

De Project Scarlett-familie wordt in het laatste kwartaal van 2020 op de markt gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*