PlayStation VR zou in toekomst mogelijk ook met pc’s kunnen werken

Gaming Virtual Reality

Er bestaat een mogelijkheid dat Sony in de toekomst gaat overwegen om pc-compatibiliteit toe te voegen aan de PlayStation VR. De PlayStation VR-headset werkt momenteel alleen nog in combinatie met de PlayStation 4, terwijl de brillen van de concurrentie, de Oculus Rift en HTC Vive, alleen beschikbaar zijn voor pc’s. Het zou de PlayStation VR een voordeel kunnen geven wanneer de headset voor de console en pc’s kan worden gebruikt.

PlayStation VR voor pc?

In de Japanse krant Nikkei sprak Sony topman Masayasu Ito recentelijk over de architectuur van de PlayStation 4. Gedurende het interview zei Ito dat het op 1 dag misschien mogelijk wordt om PlayStation VR te draaien op de pc, omdat de PlayStation 4 ook draait op een architectuur die grotendeels overeenkomt met die van de pc. “Gezien het feit dat de PlayStation 4 veel van zijn interne hardware deelt met pc’s, is de mogelijkheid daar”, aldus Ito in gesprek met de krant.

Het is zeker geen bevestiging dat de PlayStation VR de pc daadwerkelijk gaat ondersteunen, maar Ito sprak eerder ook al over de mogelijke introductie van een verbeterde PlayStation 4, en deze lijkt er nu ook daadwerkelijk te gaan komen. Ito gaf verder aan dat de focus van Sony nu volledig gericht is op games voor de PlayStation VR, maar dat het bedrijf in de toekomst mogelijk gaat uitbreiden naar andere markten. “Op dit moment richten we ons op games en we zijn nog niet klaar om op dit moment verdere aankondigingen te maken, maar ik verwacht dat er een uitbreiding zal plaatsvinden naar verschillende andere gebieden”, zei hij. Sony is overigens niet de enige partij die verwacht dat de invloed van virtual reality niet alleen een effect zal hebben op games. Oculus heeft bijvoorbeeld al meerdere keren gesproken over de mogelijkheden voor andere industrieën buiten games.

De PlayStation VR is vanaf oktober 2016 leverbaar in Nederland voor een adviesprijs van 399 euro. Het apparaat vereist daarnaast een PlayStation Camera, die los wordt verkocht, de Move-controllers zijn optioneel, hoewel ontwikkelaars ze kunnen gebruiken. In Nederland is het inmiddels bij de onderstaande winkels mogelijk om een pre-order voor de PlayStation VR-headset te plaatsen. Wil je er zeker van zijn dat je de PlayStation VR headset op de dag van release in huis ontvangt, dan is het vermoedelijk verstandig om niet te lang te wachten met bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*