Sony werkt mogelijk aan verbeterde PlayStation 4 met snellere gpu

Gaming Virtual Reality

Sony kondigde eerder deze week aan dat de PlayStation VR headset vanaf oktober te koop zal zijn voor 399 euro, maar mogelijk is dat niet het enige nieuwe PlayStation apparaat waar het bedrijf momenteel aan werkt. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Kotaku is er namelijk ook een verbeterde PlayStation 4 in ontwikkeling, met een nieuwe grafische processor die in staat zou moeten zijn om games in 4K af te kunnen spelen.

PlayStation 4 Plus?

De site claimt met meerdere ontwikkelaars te hebben gesproken die het bestaan van de verbeterde PlayStation 4 kunnen bevestigen. Het is momenteel nog niet duidelijk of bestaande bezitters hun huidige PlayStation 4 kunnen upgraden of dat het gaat om een volledig nieuw systeem. Vermoedelijk zijn de plannen van Sony behoorlijk concreet gezien het feit dat er al met ontwikkelaars is gesproken over de mogelijkheden van het verbeterde systeem.

Volgens Kotaku komt de “PS4.5” met een grafische processor die aanzienlijk krachtiger is dan de huidige gpu van de PlayStation. De nieuwe console moet daardoor geschikter zijn voor de PlayStation VR headset en 2d-games zouden zelfs in 4K kunnen worden afgespeeld. De site merkt verder op dat “PS4.5” niet de officiële naam is van het product, maar simpelweg een bijnaam die door ontwikkelaars wordt gebruikt.

Kotaku wist het nieuws naar eigen zeggen bij minstens vier verschillende bronnen te bevestigen. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer de “PS4.5” op de markt wordt gebracht en wat het product gaan kosten. We hopen binnenkort dan ook met meer informatie over deze snellere PlayStation 4 te komen.

Het is overigens niet voor het eerst dat er wordt gesproken over een mogelijke upgrade voor de PlayStation 4. Recentelijk zei Sony topman Masayasu Ito nog dat het bedrijf overweegt om een krachtigere versie van de PlayStation 4 te ontwikkelen. Daarnaast gaan er ook geruchten dat Microsoft plannen heeft om de Xbox One te voorzien van een hardware upgrade.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*