‘PlayStation 5 (PS5) krijgt NVMe SSD van Samsung’

Gaming

Sony maakte onlangs officieel bekend dat de PlayStation 5 (PS5) eind 2020 op de markt wordt gebracht. De volgende generatie console van Sony zal onder andere gebruik gaan maken van een SSD om games sneller te laden. Over de exacte specificaties is nog weinig bekend, maar het lijkt erop dat Samsung verantwoordelijk zal zijn voor het opslaggeheugen.

PlayStation 5

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Niko Partners-analist Daniel Ahmad werkt Samsung namelijk aan een NVMe SSD die volgend jaar zal worden gebruikt door een nieuwe console. Tijdens de presentatie van Samsung in Tokio werd op de bijbehorende dia een afbeelding van een PlayStation DualShock-controller getoond, wat suggereert dat het om de PlayStation 5 zal gaan. We verwachten overigens dat de Xbox One over soortgelijke hardware zal beschikken.

Samsung claimt dat de nieuwe SSD zal zorgen voor nieuw ‘tijdperk in gameconsoles’ met kortere laadtijden bij het laden van games en het opstarten van uw systeem. Bij een standaard harde schijf duurt het ongeveer 50 seconden voor het opstarten van het systeem en bij het gebruik van een SSD 29 seconden, terwijl de NVMe SSD van Samsung nog aanzienlijk sneller zal zijn. Hoe snel precies? Dat is helaas nog niet bekend.

→ Lees ook: PlayStation 5 (PS5) verschijnt eind 2020, DualShock 5 krijgt adaptieve triggers

In een eerder verschenen demonstratie toonde PS5-architect Mark Cerny de fast travel-functie in Spider-Man op het nieuwe systeem. Waar de PS4 Pro maar liefst 15 seconden nodig had om de wereld te laden, daar deed de PS5 het in slechts 0,8 seconde. Het snellere opslaggeheugen heeft niet alleen een positief effect op de laadtijden, maar ook op de snelheid waarop een wereld gerenderd kan worden.

We zullen nog even geduld moeten hebben, want de PS5 wordt pas eind 2020 uitgebracht. Een zelfbenoemde ‘insider’ beweert dat de PlayStation 5 samen met Gran Turismo 7 op 20 november 2020 wordt gelanceerd. De console krijgt naar verluidt een NVMe SSD met een opslagruimte van 2TB. Sony zou van plan zijn om het ontwerp en de prijs op de volgende E3, 10 juni 2020, officieel te onthullen. De console zou €499 gaan kosten in Europa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*