‘PlayStation 5 (PS5) en Gran Turismo 7 worden op 20 november 2020 uitgebracht’

Gaming

Het is inmiddels duidelijk dat de PlayStation 5 en Xbox ‘Project Scarlett’ eind 2020 zullen worden uitgebracht, maar het was nog onbekend wat de nieuwe consoles gaan kosten. Daar is deze week mogelijk verandering in gekomen, want volgens Twitter-gebruikers @PSEreBus worden de PS5 en Scarlett voor een adviesprijs van $499 op de markt gebracht. Deze prijzen kunnen we doorgaans direct omzetten naar euro’s, wat zou betekenen dat de consoles €499 in Europa gaan kosten.

Prijs PlayStation 5 en Xbox Scarlett

De bron voorspelde eerder correct de releasedatum van The Last of Us: Part II en dat is ook de reden waarom we hem of haar enigszins serieus nemen. Daarnaast claimt de insider dat de PlayStation 5 (PS5) samen met Gran Turismo 7 op 20 november gelanceerd. De console krijgt naar verluidt een SSD met een opslagruimte van 2TB. Sony zou van plan zijn om het ontwerp en de prijs op de volgende E3, 10 juni 2020, officieel te onthullen.

Grote stap voorwaarts

Sony-topman Jim Ryan bevestigde vorige maand in gesprek met Wired dat de volgende console van het bedrijf de PlayStation 5 zal worden genoemd. De volgende generatie console verschijnt in het laatste kwartaal van 2020, rond de feestdagen.

In het interview deelden Ryan en systeemarchitect Mark Cerny enkele nieuwe details over de PS5. In april van dit jaar maakte Cerny bekend dat de console ondersteuning zal bieden voor ray tracing, een technisch die complexe licht- en geluidseffecten in 3D-omgevingen mogelijk maakt. Na publicatie van het artikel werd gesuggereerd dat het zou gaan om een softwarematige oplossing, echter blijkt dat (gelukkig) niet het geval te zijn. “Er is ray tracing-ondersteuning ingebouwd in de hardware van de gpu”, aldus de architect van de PS5. “Dat is volgens mij de verklaring weer veel mensen naar op zoek waren.”

→ Lees ook: Deze geruchten over de PlayStation 5 (PS5) doen ons watertanden

De controller van de PlayStation 5, vermoedelijk de DualShock 5, komt met adaptieve triggers die verschillende niveaus van weerstand kunnen bieden om bijvoorbeeld het schieten van een pijl en boog echt aan te laten aanvoelen. De weerstand neemt toe naarmate je de pijl verder naar je toe haalt, terwijl een machinegeweer heel anders aanvoelt dan een jachtgeweer. De controller beschikt ook over haptische feedback die veel capabeler is dan de rumble motor die consoles tot op heden hebben gebruikt. Sony heeft complexe en programmeerbare voice coil actuators aan beide kanten van de controller geïntegreerd. Sony heeft de controller daarnaast voorzien van een usb-c-aansluiting voor het opladen en een grotere accu. De controller is zwaarder dan de DualShock 4, maar een fractie lichter dan de huidige Xbox-controllers met batterijen erin.

Onder de motorkap van de PlayStation 5 vinden we een processor die gebaseerd is op de derde generatie Ryzen-serie van AMD. De chip is voorzien van acht cores van de nieuwe 7nm Zen 2-microarchitectuur van het bedrijf. Op het grafische vlak zal er gebruik worden gemaakt van een aangepaste variant van de Radeon Navi-familie met ondersteuning voor ray tracing. Deze technologie wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*