Sony gaat PlayStation 5 (PS5) een acceptabele prijs geven

Gaming

Sony onthulde in oktober enkele details over de hardware van de PlayStation 5, waaronder razendsnelle flashopslag, controllers met haptische feedback en een periode waarin de nieuwe console verschijnt. Een belangrijk detail ontbreekt tot op heden nog en dat is de prijs van de PS5. Op basis van de besproken hardware verwachten we een prijs die hoger zal zijn dan bij de release van de PS4, maar een Sony-topman suggereert dat de prijs acceptabel zal blijven.

Prijs PlayStation 5

Tijdens de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers legde Chief Financial Officer Hiroki Totoki uit dat Sony momenteel “de kosten, de acceptabele prijs voor de markt en platformpenetratie analyseert” voor de PlayStation 5. Dit lijkt erop te duiden dat het bedrijf sterk uit de startblokken wil komen door spelers aan te moedigen om te upgraden naar de PS5 met een aantrekkelijke prijs.

Op welke prijs Sony uiteindelijk zal uitkomen is lastig te zeggen en bovendien gaan er zelfs geruchten dat de PS5 Pro gelijktijdig wordt uitgebracht, zodat consumenten zelf een keuze kunnen maken. Gezien de tegenvallende release van de PlayStation 3 (€599) in 2016 ligt het in ieder geval niet voor de hand dat het goedkoopste model in de buurt komt van deze prijs. De hoge prijs schrok veel gamers aan, ondanks het feit dat het systeem destijds beschikte over een ultramoderne Blu-ray-speler. De slechte verkopen werden verergerd door matige games ten tijde van release. De PS3 heeft zich sindsdien hersteld, terwijl de Xbox 360 de nodige problemen met de betrouwbaarheid van de hardware kende.

De PS4 en PS4 Pro werden beide voor €399 op de markt gebracht, echter is de PS5 op papier een stuk geavanceerder waardoor een startprijs van €499 in onze ogen de meest aannemelijk optie lijkt. Begin 2020 verwachten we tijdens een onthullingsevenement meer te horen over de release van de console. Sony zou volgens geruchten zijn begonnen met het uitnodigen van belangrijke partijen, waaronder Activision, Square Enix, Ubisoft, EA en meer. Het evenement zou momenteel gepland staan voor 12 februari 2020 en is bedoeld om de toekomst van PlayStation aan de hele wereld te tonen, inclusief de onthulling van de PlayStation 5.

Sony brengt de PS5 eind 2020 op de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren